Suporterii “U” Cluj sunt așteptați să îi aducă un ultim omagiu lui Simion Moguț, portarul care a pus “Șapca pe Cupă”

0

Suporterii Universității Cluj, alături de orice persoană care iubește sportul clujean și nu numai, sunt așteptați joi, 29 iunie, de la ora 19:00, la Biserica Parohială “Înălţarea Sfintei Cruci” din strada Plopilor, pentru a participa la slujba de pomenire a lui Simion Moguț, portarul echipei care, în 1965, a reușit să cucerească Cupa României, singurul trofeu aflat în palmaresul “studenților”. Cel poreclit “Moțul” a decedat la vârsta de 90 de ani și va rămâne în amintirea fanilor drept o figură emblematică în istoria clubului clujean. 

“Vom avea ocazia să spunem împreună o rugăciune și să aprindem o lumânare pentru cel căruia lumea îi spune „Moțul”, portarul care a pus „Șapca pe Cupă” în 1965. Membrii familiei „U” sunt rugați să vină fără coroane funerare, un fular sau tricou cu iubitul Simbol va fi suficient“, au transmis reprezentanții clubului clujean pe pagina oficială de Facebook.

Simion Moguț a fost unul dintre cei 11 jucători care au evoluat în finala Cupei României din 1965, disputată, împotriva formației Dinamo Pitești, pe stadionul “Republicii” din capitală, iar intervențiile spectaculoase ale acestuia au contribuit decisiv la cucerirea primului și singurului trofeu din istoria Universității Cluj. “Moțul” a îmbrăcat tricoul alb-negru timp de șapte sezoane, perioadă în care a bifat nu mai puțin de 131 de meciuri.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Bogdan Vătăjelu, la primul antrenament în tricoul “U” Cluj: “Sper să le oferim fanilor multe victorii”

Mihai Bordeianu, după transferul de la CFR la “U” Cluj: “Suporterii sunt minunați, rar am văzut asta în România”

Toni Petrea, despre promovarea juniorilor la “U” Cluj: “Ar fi un plus pentru echipă, dar e o armă cu două tăișuri”

banner