Toni Petrea, despre promovarea juniorilor la “U” Cluj: “Ar fi un plus pentru echipă, dar e o armă cu două tăișuri”

0

Tehnicianul Anton Petrea, cel care a preluat postul lăsat vacant după plecarea lui Ioan Ovidiu Sabău, a fost întrebat, în conferința de presă în care reprezentanții Universității Cluj l-au prezentat oficial ca nou antrenor principal al “studenților”, dacă își dorește să promoveze și să încurajeze tinerii jucători, astfel încât, odată cu acumularea experienței, aceștia să poată reprezenta soluții pentru meciurile formației de seniori, în care sunt necesare anumite schimbări pe posturi. 

Toni Petrea a explicat că, din punctul său de vedere, o echipă de juniori care să evolueze în ligile inferioare ar fi benefică atât pentru tradiția, cât și pentru viitorul clubului, însă că experiența i-a dovedit faptul că încercarea de a pune în teren jucătorii tineri alături de cei experimentați poate genera mai multe probleme decât beneficii. Totuși, tehnicianul a concluzionat că este vorba de un proiect important, care ar trebui încurajat de reprezentanții “U” Cluj.

“La echipele de juniori ar trebui să evolueze doar tinerii, nu să fie mix”

“Ar fi un plus pentru prima echipă să existe și o promovare mai bună a juniorilor. Nu știu exact care este stadiul discuțiilor și ce se va întâmpla. Ideea e bună, am avut aceeași situație și atunci când eram antrenor la FCSB. Am avut jucători pe care îi trimiteam acolo să joace, însă e o armă cu două tăișuri pentru unii dintre ei. Au mers acolo și s-au accidentat foarte grav. Se poate întâmpla, nu la asta mă refer. […] Au existat momente când, venind un fotbalist de la prima echipă să joace acolo unul sau mai multe meciuri…unii nu sunt atât de profesioniști. Mai bine nu îi mai trimiți acolo și lași juniorii să joace, în loc să faci un mix de genul ăsta. Ceea ce vreau să spun e că acolo ar trebui să evolueze doar juniorii. Sigur că jucătorii din academie, de 17-18 ani, care promit, ar trebui aduși spre prima echipă”, a declarat Toni Petrea.

Toate declarațiile antrenorului ardelenilor pot fi urmărite în materialul de mai jos.

La momentul actual, fotbaliștii clujeni se află în Slovenia, acolo unde efectuează primul cantonament înaintea noului sezon al Superligii. Aceștia au disputat deja un meci amical, împotriva vicecampioanei din țara gazdă, NK Celje, grupare care, în stagiunea următoare, va evolua în preliminariile UEFA Conference League (UECL), cea de-a treia competiție valorică din Europa. Confruntarea s-a încheiat cu scorul de 1-1, iar fundașul Dorinel Oancea a înscris golul egalizator.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Toni Petrea, după primul meci pe banca tehnică a Universității Cluj: “Juniorii s-au descurcat admirabil”

“U” Cluj a obținut o remiză împotriva vicecampioanei Sloveniei – Oancea a înscris golul egalizator

Bogdan Mitrea, după revenirea la “U” Cluj: “Campionatul românesc este destul de echilibrat”

banner