Teatru de păpuși pentru adulți – spectacol despre echitatea de gen, la Cluj-Napoca

0

Avanpremiera și premiera unui spectacol de animație, dedicat publicului matur, care expune manifestările patriarhatului în societatea contemporană, vor avea loc joi, 27 octombrie, respectiv sâmbătă, 29 octombrie, la Teatrul Magic Puppet din Cluj-Napoca.

Invitați la Via Cluj Tv, în emisiunea România Via Cluj, dramaturga Ana Cucu Popescu și cofondatorul Teatrului Magic Puppet, Silviu Ruști, au vorbit despre conceptul din spatele spectacolului “gen.OM” și despre ce presupune, în general, activitatea teatrului de păpuși pentru adulți. Întregul material este disponibil mai jos.

“Am ajuns la această temă destul de natural, deoarece, invariabil, ne afectează pe amândouă și nu doar pe noi. Părticica cu ‘gen’ din titlu nu se referă doar la genul masculin sau feminin, ci este un joc de cuvinte, care pornește de la una din scenele spectacolului nostru, în care se vorbește despre anatomia corpului bărbătesc. […] Femeia este considerată ca o ființă secundară, iar cea principală este bărbatul. Ea este ‘gen’ un om. Chiar dacă la noi lucrurile se mișcă puțin mai greu, este bine că discuția despre echitatea de gen a ajuns la mese mai mari pe plan național”, a precizat Ana Cucu Popescu.

“Ca bărbat, realizezi că unele lucruri normale, sunt discriminatorii”

“De anul trecut, am început o așa numită luptă de schimbare a mentalității conform căreia teatrul de păpuși e doar pentru copii. Ne dorim ca spectacolele pe care le producem să fie cât mai diverse, să aibă teme actuale și să ridice, pentru publicul matur, semne de întrebare față de anumite probleme sociale. […] Din moment ce spectacolul ridică semne de întrebare, cred că publicul va putea să continuie discuții pe baza acestui subiect. Apar anumite schimbări de perspectivă pe care, ca bărbat, nu le întâlnești decât în momentul în care discuți cu o persoană de sex feminin. Atunci realizezi că un lucru care ție ți se pare normal, pentru ea reprezintă o formă de discriminare“, a explicat Silviu Ruști.

Ambele spectacole vor începe la ora 19:00, iar persoanele interesate să vină la Teatrul Magic Puppet, din bulevardul Eroilor, nr. 16, își pot cumpăra, la prețuri variate, bilete prin accesarea link-ului de AICI. Mai multe informații despre cele două reprezentații pot fi găsite pe pagina de Facebook a evenimentelor.

VEZI ȘI:

Pinguinul Apolodor, din nou pe scena Teatrului „Puck” – Spectacolul a participat la turnee în Arizona și Washington

Florin Piersic revine pe scena Operei Naționale din Cluj-Napoca – când va avea loc evenimentul

Spectacole de teatru, ateliere de creație pentru copii și zone de relaxare, la UNTOLD 2022