Tinerii vor putea dezbate reforme de mediu alături de politicieni, la Cluj-Napoca – află unde și când

0

Cea de-a șaptea ediție a Summitului Tinerilor, cel mai mare eveniment din România dedicat mișcării de tineret, va avea loc, în perioada 15-18 septembrie, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca. Pe parcursul celor trei zile de activități, peste 350 de tineri din România și din Republica Moldova vor lua parte activ la sesiuni de învățare și de dezbatere pe diverse teme de mediu, susținute de persoane care activează în sectoarele publice, lideri ai organizațiilor neguvernamentale sau alte persoane influente din sfera publică. 

Subiectele de dezbatere vor fi diverse, de la concepte de sustenabilitate și implicare activă a tinerilor, până la educație și formare a unor abilități care vizează responsabilitatea socială. Printre titlurile conferințelor organizate la summit se numără: “Educația verde”, “Democracy here”, respectiv “Perspective europene verzi pentru tineri”.

Conceptul actualei ediții a evenimentului reprezintă întoarcerea la rădăcini și prevede conectarea participanților cu mediul în care trăiesc în Cluj-Napoca și implicarea acestora în inițiativele dedicate tinerilor, care au luat naștere în acest oraș.

Târg de produse sustenabile, amenajat la Summitul Tinerilor

De asemenea, în cadrul celei de-a șaptea ediții a summitului, va fi organizat și un târg de produse sustenabile, prin intermediul căruia tinerii pot cunoaște brandurile locale și pot contribui la dezvoltarea comunității în care trăiesc. Acest va putea fi vizitat pe întreaga durată a evenimentului.

În ultima zi a summitului, conform tradiției, va fi anunțat orașul care va fi desemnat Capitala Tineretului în anul 2024. Localitățile finaliste din acest an sunt Oravița, Ploiești și Vaslui. Mai multe detalii despre Summitul Tinerilor 2022 pot fi găsite pe pagina de Facebook Capitala Tineretului din România.

VEZI ȘI:

UBB: Peste 800 de locuri bugetate pentru sesiunea de admitere din toamnă

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Mitropolia Clujului – Află unde și când va fi

WonderPuck 2022: Peste 17.000 de persoane s-au bucurat de spectacole de teatru de păpuși