Turnul Bisericii Sf. Mihail din Cluj-Napoca va putea fi vizitat după trei ani – Zilele Culturale Maghiare

0

Cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare din Cluj, care vor debuta vineri, 12 august, turnul Bisericii Sf. Mihail din Piața Unirii va putea fi vizitat de publicul larg, după trei ani în care acesta a intrat în renovare. Directorul de programe al festivalului, Lilla Szabó, a vorbit, în conferința de presă din deschiderea ZCMC, despre ce surprize îi așteaptă pe participanți la cea de-a 13-a ediție a evenimentului care a devenit deja o tradiție pentru comunitatea din Cluj-Napoca.

Turnul va putea fi vizitat pe tot parcursul festivalului, în intervalul orar 10:00-17:00, pe baza unei înregistrări prealabile la Info Point în Piaţa Unirii sau online pe site-ul ZCMC. Grupurile, formate din câte 20 de persoane, vor urca din jumătate în jumătate de oră.

“Probabil cea mai mare atracție a ediției din acest an este posibilitatea de vizitare a turnului Bisericii Sf. Mihail, care a fost în renovare timp de mai mult de trei ani. […] Îi rugăm pe participanți să respecte orele la care au fost programați pentru a putea să viziteze turnul”, a precizat Lilla Szabó.

În cadrul conferinței de presă, a fost prezent și viceprimarul Emese Olah, care a vorbit despre suportul oferit de Primăria Cluj-Napoca pentru organziarea evenimentelor și despre restricțiile de circulație impuse de acesta.

“Suntem și anul acesta alături de Zilele Culturale Maghiare, unul dintre evenimentele majore pe care îl susține municipiul nostru încă de la înființarea lui. […] Vor fi unele restricții de circulație, dar nu foarte perturbante. Strada Mihail Kogălniceanu e deja în lucru, ca urmare nu a fost nevoie să o închidem anul acesta”, a explicat Emese Olah.

Activități pentru toate vârstele la Zilele Culturale Maghiare din Cluj

Pe lângă vizitarea turnului Bisericii Sf. Mihail, participanții la cea de-a 13-a ediție a ZCMC se vor putea bucura de multe activități specifice festivalului, destinate publicului de toate vârstele.

Este vorba despre concerte ale Forumului Muzicii Sacre Maghiare sau ale orchestrei Transilvania Philharmonic Brass, de expoziții de pictură despre istoria Bastionului Croitorilor, de un caleidoscop de caricaturi sau de crosul Donaton, o competiție pentru alergătorii de toate vârstele, care pornește din Parcul Etnografic “Remulus Vuia” și continuă până în Pădurea Hoia din Comuna Baciu.

Zilele Culturale Maghiare din Cluj 2022 vor avea loc în perioada 14-21 august, iar întregul program al evenimentelor este disponibil AICI.

VEZI ȘI:

Competiție de cros pentru toate vârstele, cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare din Cluj

Cum au serbat maghiarii clujeni 15 martie: o cocardă de Cartea Recordurilor, slujbe și procesiuni

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, sărbătorită la Cluj-Napoca – vezi programul