U-BT: Ce baschetbalist va sosi la finalul săptămânii la Cluj-Napoca?

0
Foto: U-BT Cluj-Napoca

U-BT Cluj-Napoca a anunțat sosirea unui nou jucător la Cluj-Napoca, la finalul săptămânii. Letonia a transmis marți lotul final care va participa la Campionatul Mondial, iar sportivul nu se află în afectivul de 12 baschetbaliști selecționați. Drept urmare, Mareks Mejeris poate să se alăture lotului de jucători U-BT.

Reprezentativa de la Riga a disputat mai multe partide de verificare, cu Suedia, Georgia, Republica Dominicană, Finlanda, Puerto Rico și Lituania. Meciul cu Lituania a fost ultimul și a adus singura înfrângere, 93-69. Mareks a acumulat în acest joc 6 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive.

Mejeris s-a remarcat de altfel în jocurile cu Georgia și Puerto Rico, unde s-a evidențiat cu 10 puncte. Letonia face parte din grupa H la Campionatul Mondial, alături de Franța, Canada și Liban. Meciurile se desfășoară la Jakarta.

Mareks Mejeris

Jucătorul va împlini în septembrie 32 de ani, măsoară 2.07 metri și poate fi utilizat pe pozițiile 3, respectiv 4. Mareks Mejeris vine de la finalista ediției precedente din Basketball Champions League, Hapoel Ierusalim.

Foto: U-BT Cluj-Napoca

Cariera lui profesionistă a început în 2009, alături de echipa orașului natal, BK Liepāja. Ulterior s-a transferat în eșalonul secund din Spania, la Club Baloncesto Clavijo. În Spania, letonul a mai îmbrăcat maioul formațiilor Fuenlabrada și Ford Burgos.

În 2014, jucătorul s-a întors în țara natală, unde a câștigat trei titluri cu VEF Riga. A fost desemnat MVP-ul Play-Off-ului din Letonia și a primit în 2016 distincția pentru cel mai bun jucător defensiv al sezonului. Mai târziu, sportivul și-a continuat cariera în Rusia, la Parma Basket, evoluând inclusiv în Liga VTB.

Totodată, Mareks Mejeris a jucat o scurtă perioadă la gruparea italiană Victoria Libertas Pesaro, iar sezonul precedent l-a găsit în Israel, la Hapoel Ierusalim. Astfel, acesta a înregistrat statistici de 7.4 puncte, 3.7 recuperări și 1.9 pase decisive în Basketball Champions League.

VEZI ȘI:

Schimbare de antrenor la “U” Cluj după derby

Universitatea Cluj – Duel cu Ceahlăul Piatra Neamț în play-off-ul Cupei

Află cine sunt fotbaliștii români care joacă în Arabia Saudită!

banner