U-BT Cluj-Napoca a debutat cu victorie în noul sezon al Ligii Naționale – ce a declarat Silvășan

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au învins joi, 29 septembrie, în deplasare, formația CSM Petrolul Ploiești, scor 81-71, în prima etapă a noului sezon din Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM). Astfel, clujenii debutează cu un succes în noua ediție a LNBM, stagiune în care speranțele acestora de a cuceri cel de-al treilea titlu consecutiv de campioni ai României sunt foarte mari.

Formația antrenată de Mihai Silvășan a dominat, timp de doi ani, campionatul intern și a uimit, în sezonul precedent, întreaga lume a baschetului european, prin accederea în sferturile de finală ale Basketball Champions League. Ardelenii au cucerit deja primul trofeu din noua stagiune, SuperCupa României, împotriva vicecampioanei României, CSO Voluntari, pe care au învins-o cu scorul de 78-76.

Diferența de scor în meciul cu CSM Ploiești nu este una care să demonstreze supremația campioanei României, însă aceasta a controlat permanent jocul. În plus, Silvășan le-a oferit mai multe minute tinerilor baschetbaliști, care au demonstrat că se pot ridica la nivelul de joc campionatului național.

“Mă bucur că am câștigat și că nu s-a pus problema învingătoarei. Nu am evoluat în permanență așa cum ne doream, referindu-mă aici la intensitatea noastră. Am reușit să jucăm 35 de minute conform regulii din Cupa României. […] Era important să folosim jucătorii U23 care vor fi pe teren sâmbătă și duminică. Mă bucur că nu s-a accidentat nimeni și ne concentrăm acum pe meciul următor. Ne așteaptă o primă partidă pe care trebuie să o câștigăm, pentru a ne apropia de Final 8”, a declarat, la finalul disputei, Mihai Silvășan.

Performanță impresionantă a tânărului clujean David Lăpuște

Tânărul David Lăpuște, în vârstă de 17 ani, aflat la cel de-al treilea sezon în echipa de seniori a clubului clujean, a înregistrat statistici impresionante în meciul de la Ploiești. Acesta a încheiat partida cu 10 puncte marcate și trei recuperări, cu mult peste media de 1,8 din sezonul anterior. Lăpuște este unul dintre cei mai eficienți jucători din naționala U18 a României și a fost desemnat MVP-ul ediției precedente a Campionatului Național de Baschet Masculin U18.

Pentru U-BT Cluj-Napoca, au punctat următorii jucători: Stefan Bircevic (13), Leo Meindl (13), Emanuel Cățe (12), Andrija Stipanovic (12), David Lăpuște (10), Karel Guzman (6), Patrick Richard (5), Jordan Taylor (5), Akos Szentkuti (3), respectiv Victor Sanders (2). Au mai evoluat Nandor Kuti și Eduard Roschnafsky, iar Cățe a fost desemnat MVP-ul partidei.

Elevii lui Mihai Silvășan urmează să dispute meciurile din grupa C a Cupei României, grupă din care mai fac parte Steaua București și Dinamo București. Primul dintre acestea va avea loc sâmbătă, 1 octombrie, împotriva formației dinamoviste, iar cel de-al doilea este programat duminică, 2 octombrie, împotriva steliștilor.

Ambele partide vor începe la ora 19:00 și vor fi găzduite în Sala Dinamo din capitală. De asemenea, meciurile vor putea fi urmărite, în direct, pe canalul de YouTube FRB TV, iar mai multe detalii despre actuala ediție a competiției naționale sunt disponibile AICI.

VEZI ȘI:

Mihai Silvășan, înaintea primului meci din Liga Națională: “Întâlnim o echipă foarte bună”

U-BT Cluj-Napoca învinge CSO Voluntari și cucerește primul trofeu al noului sezon de baschet

U-BT Cluj-Napoca, în fața unui sezon istoric pentru baschetul românesc – ce spune antrenorul Mihai Silvășan?

banner