U-BT Cluj-Napoca și-a aflat primii adversari din noul sezon al Cupei României

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au aflat, în urma tragerii la sorți, care a avut loc luni, 25 iulie, la Ploiești, primii adversari din ediția 2022/2023 a Cupei României. Campionii naționali sunt repartizați în grupa C, alături de Steaua București, respectiv Dinamo București și urmează să desfășoare meciurile împotriva acestor formații în perioada 1-3 octombrie.

Cele 18 echipe care vor evolua în noua stagiune a Cupei României au fost repartizate, prin tragere la sorți, în câte șase a grupe, alcătuite din trei echipe. Deoarece clujenii au fost extrași primii din urnă, aceștia vor disputa cele două partide în prima și în ultima zi a turneului preliminar. În cazul grupei C, locația de desfășurare a acestuia a fost stabilită în urma unei licitații organziate de către reprezentanții Federației Române de Baschet (FRB). Este vorba despre arena baschetbaliștilor dinamoviști.

Ulterior, formațiile care încheie turneul pe primul loc din fiecare grupă, respectiv cele mai bine două clasate echipe de pe poziția secundă vor participa la un turneu final în format Final 8. Acesta va avea loc în perioada 11-15 februarie 2023, în incinta unei arene care va fi anunțată în timpul sezonului competițional.

Elevii lui Silvășan, a treia încercare consecutivă de cucerire a trofeului

După ce a cucerit Cupa României în 2020, formația antrenată de Mihai Silvășan a fost eliminată, de două ori consecutiv, în semifinalele turneelor finale ale competiției naționale. În 2021, clujenii au fost învinși de CSM Oradea, în semifinala Final 8-ului disputat în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

În sezonul 2021/2022 al Cupei României, formația care și-a apărat trofeul cucerit în ediția precedentă, CSO Voluntari, a eliminat U-BT Cluj-Napoca în semifinalele turneului final organizat la Craiova. Într-un nou format al competiției, ardelenii speră să cucereasă, după doi ani în care au dominat baschetul național, trofeul Cupei României.

VEZI ȘI:

U-BT Cluj-Napoca și-a aflat primii adversari în EuroCup, a doua competiție valorică din Europa

VIDEO U-BT Cluj-Napoca este Campioana României la baschet masculin

U-BT Cluj-Napoca va evolua în EuroCup, a doua competiție valorică din Europa