U-BT Cluj-Napoca învinge Steaua și este favorită pentru calificarea în turneul final al Cupei României

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au învins duminică, 2 octombrie, în deplasare, formația Steaua București, scor 85-73, în cel de-al doilea duel din grupa C a Cupei României. După înfrângerea dramatică împotriva dinamoviștilor, elevii lui Mihai Silvășan încheie turneul de calificare în Final 8 cu trei puncte acumulate și cu un coșaveraj de +10, ceea ce le oferă șanse promițătoare de a accede în faza următoare a competiției naționale. 

Campioana României putea pleca fără emoții din capitală, în cazul în care gazdele turneului de calificare nu reveneau de la o diferență de 10 puncte și obțineau victoria în ultimele secunde ale partidei disputate sâmbătă, 1 octombrie. Nici meciul cu Steaua nu a început cu semne bune pentru clujeni, deoarece aceștia au fost conduși cu 10 puncte în primul sfert al jocului.

Până la pauza mare, diferența a crescut până la 12 puncte în favoarea steliștilor, însă a fost redusă la doar patru de echipa clujeană. Odată începută repriza secundă, Patrick Richard și compania au luptat motivați să nu renunțe, încă din prima fază, la trofeul pe care îl așteaptă de trei ani și au reușit un parțial de 20-0 în cel de-al treilea sfert.

În debutul ultimului act al duelului din Sala Dinamo, ardelenii aveau un avans de 14 puncte, iar roș-albaștrii nu au reușit să producă miracolul pe care marea rivală l-a realizat în ziua precedentă.

Mihai Silvășan: “Ne-am făcut viața grea prin eșecul de ieri”

“Știam că va fi foarte greu să jucăm din punct de vedere mental după eșecul de ieri. Am părut timorați, nu am avut spiritul potrivit și astfel ne-au condus în prima repriză. Am revenit de la vestiar cu o altă atitudine. […] Din păcate, depindem de celelalte rezultate. Ne-am făcut viața grea prin eșecul de ieri”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan.

Pentru U-BT Cluj-Napoca, au punctat următorii jucători: Leo Meindl (21), Karel Guzman (15), Emanuel Cățe (14), Patrick Richard (9), Eduard Roschnafsky (7), Andrija Stipanovic (7), Jordan Taylor (6), Stefan Bircevic (3), respectiv David Lăpuște (3). Au mai evoluat Victor Sanders și Nandor Kuti. De asemenea, Leo Meindl a fost desemnat cel mai bun jucător al partidei.

Care sunt șansele clujenilor de a se califica în Final 8?

În noul format al Cupei României, echipele care au terminat turneele de calificare pe primul loc al grupei din care au făcut parte vor accede automat în Final 8-ul competiției. Acestora li se vor alătura cele mai bune două echipe de pe pozițiile secunde ale grupelor. Cu o victorie obținută și un coșaveraj de +10, clujenii sunt favoriți pentru ocuparea unuia dintre aceste două locuri.

Ultimul duel din grupa C a Cupei României, dintre Dinamo București și Steaua București va avea loc luni, 3 octombrie, de la ora 19:00 și va putea fi urmărit, în direct, pe Digi Sport 4 și pe Prima Sport 1.

Pentru campioana României, urmează meciul din cea de-a doua etapă a conferinței A din Liga Națională de Baschet Masculin, pe terenul formației FC Argeș Pitești. Acesta este programat vineri, 7 octombrie, de la ora 18:00.

VEZI ȘI:

U-BT Cluj-Napoca, învinsă dramatic de Dinamo după o revenire în ultimul sfert al meciului

U-BT Cluj-Napoca a debutat cu victorie în noul sezon al Ligii Naționale – ce a declarat Silvășan

U-BT Cluj-Napoca învinge CSO Voluntari și cucerește primul trofeu al noului sezon de baschet