U-BT Cluj-Napoca, învinsă dramatic de Dinamo după o revenire în ultimul sfert al meciului

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au pierdut sâmbătă, 1 octombrie, în deplasare, împotriva formației Dinamo București, scor 69-67, în primul meci disputat în grupa C din noua ediție a Cupei României. A fost o înfrângere dramatică pentru campioana României, deoarece dinamoviștii au revenit, pe finalul meciului, de la o diferență de 10 puncte. 

După un prim sfert disputat, oaspeții conduceau cu un singur punct pe tabela de marcaj, diferență care nu a putut fi majorată decât la două puncte până la pauza meciului. Odată începută repriza secundă, campioana României a impus un alt ritm de joc și a încheiat sfertul trei cu un avans de opt puncte, avantaj care părea suficient pentru a asigura un nou succes al ardelenilor.

Incredibil – Dinamoviștii revin de la o diferență de 10 puncte

Deși o revenire în ultimul act al partidei părea imposibilă pentru formația dinamovistă, aceasta nu a încetat să lupte și, motivată de încurajările publicului prezent în arena din București, a reușit să recupereze diferența de scor și să se distanțeze, cu patru minute înainte de final, la șase puncte.

Final dramatic în Sala Dinamo – U-BT putea câștiga în ultima secundă

Tânărul de 19 ani, Eduard Roschnafsky, a înscris, cu un minut înainte ca sirena să anunțe finalul jocului, un coș din afara semicercului și a restabilit egalitatea. Totuși,  dinamoviștii au preluat din nou conducerea. Cu opt secunde înainte de final, Leo Meindl a beneficiat de două aruncări libere, dar le-a ratat pe ambele. Ulterior, Jordan Taylor și Patrick Richard au încercat să producă miracolul, cu aruncări consecutive de trei puncte, însă acestea nu au avut precizie, spre extazul fanilor din Sala Dinamo.

Pentru U-BT Cluj-Napoca, au punctat următorii jucători: Leo Meindl (22), Andrija Stipanovic (10), Victor Sanders (8), Patrick Richard (8), Stefan Bircevic (6), Eduard Roschnafsky (6), Jordan Taylor (4), respectiv Emanuel Cățe (3). Au mai evoluat Nandor Kuti, David Lăpuște și Akos Szentkuti.

Pentru elevii lui Mihai Silvășan, urmează, tot în Sala Dinamo din capitală, cel de-al doilea duel din grupa C a Cupei României, împotriva formației Steaua București. Acesta va avea loc duminică, 2 octombrie, de la ora 19:00 și va putea fi urmărit, în direct, pe canalul de YouTube FRB TV. În cazul unei înfrângeri, campioana României va fi eliminată din competiția națională.

VEZI ȘI:

U-BT Cluj-Napoca a debutat cu victorie în noul sezon al Ligii Naționale – ce a declarat Silvășan

U-BT Cluj-Napoca învinge CSO Voluntari și cucerește primul trofeu al noului sezon de baschet

U-BT Cluj-Napoca și-a aflat primii adversari din noul sezon al Cupei României

banner