U-BT Cluj-Napoca câștigă clar primul duel din semifinalele Ligii Naționale

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au învins sâmbătă, 14 mai, pe teren propriu, formația FC Argeș Pitești, scor 98-73, în primul meci al duelului din semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM). Următoarea partidă a seriei disputate în sistemul de “cel mai bun din cinci partide” va avea loc tot în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Elevii lui Mihai Silvășan se impun în debutul semifinalei cu formația piteșteană și își pot asigura încă un meci jucat în fața fanilor, în cazul în care câștigă și cea de-a doua partidă a seriei.

Aceasta este programată luni, 16 mai, în BT Arena și va fi urmată de cel puțin un meci disputat pe terenul argeșenilor. În cazul în care seria nu se încheie după cele două eventuale jocuri de la Pitești, meciul decisiv va avea loc pe terenul campioanei României.

În cealaltă semifinală din LNBM, CSO Voluntari s-a impus, în primul meci al seriei, pe terenul CSM CSU Oradea, scor 66-74.

Victorie fără emoții pentru U-BT Cluj-Napoca

Deși primul sfert s-a încheiat la egalitate, 16-16, ardelenii au intrat, la pauza mare, cu 13 puncte avans pe tabela de marcaj. Această diferență nu a putut fi recuperată de oaspeți, care au reușit să recupereze, în ultimul act al partidei, doar cinci puncte din avansul de 30 pe care gazdele l-au înregistrat la finalul sfertului trei.

Pentru clujeni, au punctat următorii jucători: Stefan Bircevic (15), Elijah Stewart (14), Andrija Stipanovic (12), Nandor Kuti (10), Karel Guzman (9), Brandon Brown (8), Ștefan Grasu (8), Dustin Hogue (8), Patrick Richard (6), Luca Colceag (5), respectiv Girodan Watson (3). A evoluat și Alexandru Pașca. De asemenea, Bircevic a fost desemnat MVP-ul partidei.

Cel de-al doilea meci al seriei dintre U-BT Cluj-Napoca și FC Argeș Pitești va începe la ora 18:45, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

VEZI ȘI:

VIDEO U-BT învinge CSU Sibiu și se califică în semifinalele Ligii Naționale

U-BT Cluj-Napoca, victorie în primul duel al seriei din playoff cu CSU Sibiu

U-BT, pe primul loc la finalul sezonului regulat – vezi programul din playoff