U-BT Cluj-Napoca începe returul din grupele EuroCup – campioana României primește vizita francezilor de la JL Bourg

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca vor întâlni miercuri, 11 ianuarie, pe teren propriu, formația JL Bourg, în prima etapă din returul grupelor EuroCup. După eșecul dureros de la finalul anului 2022, înregistrat în fața fanilor din Sala Polivalentă, împotriva germanilor de la Ratiopharm Ulm, campioana României a căzut pe cea de-a noua poziție în clasamentul grupei A, loc care nu le asigură calificarea în fazele eliminatorii ale competiției europene. 

Pe de altă parte, deși nu traversează o perioadă foarte bună, francezii de la JL Bourg se află, alături de Joventut Badalona, în fruntea clasamentului, cu un bilanț de șase victorii și trei înfrângeri. În prima partidă pe care clujenii au disputat-o în EuroCup, pe terenul adversarei de mâine, aceștia au fost învinși în ultimele secunde, la finalul unui joc foarte promițător pentru viitorul parcurs al echipei. Totuși, elevii lui Mihai Silvășan nu au reușit să obțină, în turul acestei stagiuni, atât de multe puncte față de câte și-ar fi dorit. Situația actuală a grupei A este disponibilă aici:

Antrenorul ardelenilor, Mihai Silvășan, și jucătorul Stefan Bircevic au prefațat, în cadrul unei conferințe de presă, duelul cu JL Bourg și au vorbit despre așteptările pe care le au de la performanța echipei în cea de-a doua jumătate din faza grupelor EuroCup. Declarațiile acestora pot fi urmărite în materialul de mai jos.

Karel Guzman, în continuare incert pentru revenirea pe parchet

Cel mai bun marcator al clujenilor în Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM), cubanezul Karel Guzman, a absentat în primele două meciuri disputate în 2023, atât în deplasarea de la Sibiu, cât și în confruntarea din BT Arena cu CSM Petrolul Ploiești, ambele câștigate de “studenți” într-o manieră convingătoare. Totuși, revenirea lui Guzman pe parchet este încă incertă, conform declarațiilor făcute de tehnicianul echipei.

“Suntem pregătiți, chiar dacă avem mici probleme de sănătate. Karel încă nu este refăcut, nu știu dacă va evolua la capacitate maximă sau măcar dacă va evolua în meciul de miercuri. […] Staff-ul medical face tot posibilul să îl recupereze, însă este cu un mare semn de întrebare”, a precizat Mihai Silvășan.

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și JL Bourg va începe la ora 19:30, iar fanii interesați să vină în BT Arena își pot cumpăra bilete prin accesarea link-ului de AICI. De asemenea, aceasta va putea fi urmărită, în direct, pe Prima Sport 1.

VEZI ȘI:

U-BT Cluj-Napoca, învinsă în ultimele secunde de JL Bourg – final dramatic în Franța

U-BT Cluj-Napoca revine în fața fanilor pentru duelul cu CSM Petrolul Ploiești – probleme de lot pentru campioana României

U-BT Cluj-Napoca câștiga la scor “derby-ul Transilvaniei” și se distanțează ca lider în clasamentul Ligii Naționale