U-BT Cluj-Napoca, înfrângere dramatică în fața miilor de fani din Sala Polivalentă

5

Baschetbaliștii clujeni au pierdut, marți, 8 martie, al patrulea meci disputat în TOP 16 Basketball Champions League (BCL), împotriva formației Unicaja Malaga, scor 70-86. Este prima înfrângere a echipei antrenate de Mihai Silvășan după șase victorii consecutive în actuala ediție a BCL. 

Ardelenii erau liderii grupei K din TOP 16 BCL, cu trei victorii în cele trei meciuri disputate și, în cazul unui nou succes, urmau să se califice, de pe primul loc, în playoff. După retragerea formației ucrainene, BC Prometey, și anularea punctelor obținute împotriva acesteia, respectiv înfrângerea cu Unicaja Malaga, clujenii trebuie să câștige, în deplasare, împotriva belgienilor de la Filou Oostende sau să spere că aceștia vor pierde partida pe care o vor disputa cu echipa spaniolă.

Meci dramatic în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca

Cei 4000 de fani prezenți în BT Arena au avut parte de un val de emoții pe tot parcursul jocului. În cel de-al doilea sfert al partidei, oaspeții conduceau cu nouă puncte. Clujenii au reușit să întoarcă jocul în favoarea lor, să micșoreze diferența și chiar să se distanțeze la opt puncte avans, 42-34. Totuși, spaniolii au redus din handicap, iar, la pauza meciului, tabela de marcaj indica doar un punct diferență, în favoarea gazdelor.

În sfertul al treilea, jocul a fost foarte echilibrat și, la finalul acestuia, cele două formații se aflau la egalitate, 56-56. Ultimul act al partidei s-a dovedit decisiv pentru soarta meciului, deoarece jucătorii de la U-BT Cluj-Napoca au pierdut câteva posesii cruciale. Astfel, oaspeții s-au distanțat la scorul de 63-75 și au reușit să câștige, categoric, disputa.

“A fost un meci greu, am jucat cu o echipă foarte bună. Îi felicităm pe cei de la Malaga pentru victorie. A fost un meci strâns până la final. Atunci am greșit la recuperare și am pierdut numeroase mingi. Ei au început bine, noi ne-am revenit și au fost multe răsturnări de situație. Malaga a câștigat la o diferență mare. Nu știu dacă este reală această diferență, dar mergem mai departe”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul clujenilor.

Pentru U-BT Cluj-Napoca, au punctat următorii jucători: Stefan Bircevic (17), Dustin Hogue (13), Elijah Stewart (13), Brandon Brown (11), Patrick Richard (8), Karel Guzman (7), respectiv Andrija Stipanovic (1). Au mai evoluat Nandor Kuti și Ștefan Grasu.

Formația clujeană se pregătește pentru “derby-ul Ardealului”, în deplasare, pe terenul CSU Sibiu. Partida din Liga Națională de Baschet Masculin va avea loc vineri, 11 martie, de la ora 18:00.

VEZI ȘI:

U-BT Cluj-Napoca, față în față cu o performanță istorică pentru România

Solidaritate față de Ucraina în meciul dintre BC Prometey și U-BT Cluj-Napoca

U-BT Cluj-Napoca revine în Sala Polivalentă din Cluj – vezi programul echipei