U-BT Cluj-Napoca, față în față cu o performanță istorică pentru România

2

Baschetbaliștii clujeni vor disputa marți, 8 martie, a patra partidă din grupa K, în TOP 16 Basketball Champions League (BCL), împotriva formației Unicaja Malaga. Meciul va avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca și, în cazul în care obțin victoria, ardelenii se vor califica, de pe primul loc al grupei, în playoff-ul BCL. 

U-BT Cluj-Napoca poate fi prima echipă românească ce ajunge în playoff-ul Basketball Champions League, după ce a obținut deja o performanță istorică pentru România, prin calificarea în TOP 16 al competiției europene. Totuși, clujenii, încurajați de energia fanilor, au demonstrat că au potențialul de a câștiga partida din BT Arena și de a trece în următoarea fază a competiției.

“Trebuie să obținem victoria, știm că va fi un meci dificil. Fanii trebuie să aducă energia în sală, vom face tot ce putem să nu îi dezamăgim. Iubesc atmosfera de la fiecare meci pe care îl disputăm acasă”, a declarat Elijah Stewart, extrema ardelenilor.

Parcurs impresionant pentru clujeni în actuala ediție a BCL

Pe lângă faptul că U-BT Cluj-Napoca domină campionatul intern și este singura echipă fără înfrângere în Liga Națională de Baschet Masculin, ardelenii au avut un parcurs dificil, însă impresionant, în Basketball Champions League. După ce au fost nevoiți să câștige trei meciuri eliminatorii pentru a ajunge în faza grupelor competiției, au obținut cinci victorii în cele șase partide din grupa în care au fost repartizați, ceea ce i-a făcut să acceadă în TOP 16 de pe primul loc.

Ulterior, clujenii au câștigat toate cele trei meciuri disputate în această fază competițională, două dintre acestea în deplasare. Practic, U-BT Cluj-Napoca a pierdut o singură partidă în actuala ediție BCL, pe terenul formației Hapoel Holon. Brandon Brown, conducătorul de joc al ardelenilor, a fost cel mai eficient jucător în partidele disputate și a ajuns la o medie de 17.9 puncte marcate. De asemenea, acesta a fost desemnat MVP-ul lunii decembrie în BCL.

Punctele obținute împotriva BC Prometey au fost anulate

U-BT Cluj-Napoca a obținut, până în acest moment, trei victorii din trei meciuri disputate în grupa K din TOP 16 BCL. Formația ucraineană pe care echipa antrenată de Mihai Silvășan a învins-o, în deplasare, în ultima etapă a competiției, BC Prometey, s-a retras din BCL, prin decizia oficială a clubului, în contextul conflictului armat de pe teritoriul Ucrainei.

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și BC Prometey s-a disputat în Cehia și, înainte de fluierul de start, ambele echipe și-au exprimat solidaritatea față de situația dramatică din Ucraina. Meciul s-a încheiat cu scorul de 81-92 și a adus a treia victorie în grupă pentru ardeleni. Totuși, în urma deciziei clubului ucrainean, punctele obținute în disputele din TOP 16 au fost anulate de către oficialii BCL. Astfel, U-BT Cluj-Napoca este liderul grupei, cu două victorii, pe poziția secundă se află Unicaja Malaga, cu o victorie și o înfrângere, iar locul trei este ocupat de formația belgiană Filou Oostende, cu două înfrângeri.

Mihai Silvășan, îngrijorat la vederea ultimelor rezultate ale spaniolilor

Unicaja Malaga a pierdut cu Real Madrid și cu Murcia, două echipe din primul eșalon al campionatului din Spania la diferență de un punct. Mihai Silvășan, antrenorul U-BT Cluj-Napoca a precizat că formația este total schimbată față de partida din tur, pe care echipa sa a câștigat-o, în deplasare, scor 73-79.

“Un meci cu o echipă foarte puternică. Practic, jumătate din echipă este schimbată față de meciul din tur. Au cinci jucători noi care au revenit după accidentări sau sunt transferați recent. […] Va fi un meci disputat, două echipe agresive, care joacă fizic și, ceea ce ține de noi, este să dăm totul din punct de vedere mental și fizic ca să ne apropiem victoria. Este singurul scop și nu ne gândim la absolut nimic altceva”, a declarat antrenorul clujenilor.

Meciul dintre U-BT Cluj-Napoca și Unicaja Malaga va începe la ora 19:30 și va putea fi urmărit, în direct, pe Look Sport și pe canalul de YouTube Basketball Champions League.

VEZI ȘI:

Solidaritate față de Ucraina în meciul dintre BC Prometey și U-BT Cluj-Napoca

U-BT Cluj-Napoca, de neînvins în Basketball Champions League

Victorie istorică pentru U-BT Cluj-Napoca