U-BT Cluj-Napoca, învinsă în “Derby-ul Ardealului” din Liga Națională

3

CSU Sibiu este prima echipă care învinge formația clujeană în actuala ediție din Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM). “Derby-ul Ardealului”, disputat vineri, 11 martie, în Sala Polivalentă din Sibiu, s-a încheiat cu scorul de 85-82 și aduce cel de-al 10-lea succes pentru sibieni în actualul sezon. 

U-BT Cluj-Napoca era singura echipă neînvinsă în actuala ediție a LNBM, cu 19 succese înregistrate, unul dintre acestea în partida împotriva CSU Sibiu. După înfrângerea din BT Arena, împotriva formației Unicaja Malaga, în TOP 16 Basketball Champions League (BCL), clujenii pierd primul meci din actuala stagiune a Ligii Naționale, în fața rivalilor de tradiție, la capătul unui duel ce s-a disputat până în ultima secundă.

“A fost un meci disputat, felicit echipa Sibiului pentru victorie. Au prins curaj în repriza a doua, au jucat mai bine și noi nu am mai executat cum trebuie. Nu ne bucură această înfrângere, nu suntem în cea mai bună perioadă a noastră, dar am mare încredere în băieți. Vom munci în continuare și vom găsi soluții pentru a fi mai buni în meciurile următoare”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul clujenilor.

Final dramatic în Sala Polivalentă din Sibiu

La jumătatea celui de-al doilea sfert, oaspeții aveau un avans de 14 puncte, care a fost micșorat, la o diferență de două posesii, de către sibieni. La pauza meciului, scorul era de 46-50. Pe finalul sfertului trei, gazdele au preluat, pentru prima dată, conducerea și s-au distanțat, înainte de ultimul act al partidei, la cinci puncte în fața campionilor naționali.

Deși sperau să reîntoarcă scorul în favoarea lor, clujenii au fost reduși la tăcere, cu 15 secunde înainte de finalul meciului, printr-un coș din spatele arcului de cerc, marcat de Dan Lucas Tohătan, care a terminat confruntarea cu 22 de puncte marcate.

Pentru U-BT Cluj-Napoca, au punctat următorii jucători: Patrick Richard (19), Andrija Stipanovic (15), Brandon Brown (11), Stefan Bircevic (10), Karel Guzman (8), Nandor Kuti (8), Ștefan Grasu (6), respectiv Dustin Hogue (5). Au mai evoluat Luca Colceag și Giordan Watson.

Formația antrenată de Mihai Silvășan se pregătește pentru partida restantă din LNBM, împotrivă CSO Voluntari. Meciul va avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, marți, 15 martie, de la ora 19:00.

VEZI ȘI:

Baschet masculin: “Derby-ul Ardealului”, meci fără restricții pandemice în Liga Națională

U-BT Cluj-Napoca, înfrângere dramatică în fața miilor de fani din Sala Polivalentă

Solidaritate față de Ucraina în meciul dintre BC Prometey și U-BT Cluj-Napoca