U-BT Cluj-Napoca revine în fața fanilor, după două înfrângeri consecutive

1

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca primesc marți, 15 martie, vizita formației CSO Voluntari, într-un meci restant din etapa a 19-a a Ligii Națională de Baschet Masculin (LNBM). Clujenii au pierdut ultimele două partide disputate, în Basketball Champions League (BCL), împotriva Unicaja Malaga, respectiv în LNBM, pe terenul CSU Sibiu.  

Echipa antrenată de Mihai Silvășan era față în față cu o performanță istorică pentru baschetul românesc, deoarece, în cazul în care învingeau Unicaja Malaga, aceasta era deja calificată în playoff-ul BCL. Totuși, clujenii au pierdut, pentru prima dată în acest sezon, în fața fanilor, scor 70-86. De asemenea, în ultimul meci disputat, ardelenii au înregistrat prima înfrângere din actuala ediție a LNBM, împotriva  CSU Sibiu, scor 85-82.

Deși au un singur eșec în Liga Națională, clujenii au pierdut poziția de lideri ai clasamentului, după ce au fost depășiți, cu un singur punct de BCM Pitești. Totuși, ardelenii au mai puține meciuri disputate în LNBM și caută să își recupereze statulul de lider în duelul cu CSO Voluntari.

Al treilea meci împotriva CSO Voluntari din acest sezon

U-BT Cluj-Napoca și CSO Voluntari s-au întâlnit, pentru prima dată, în Supercupa României, unde clujenii au câștigat la o diferență de șapte puncte. Ulterior, cele două formații s-au duelat în semifinala Cupei României din Final Four-ul găzduit de Craiov, partidă în care ilfovenii s-au impus la finalul unui joc foarte echilibrat, scor 81-80.

“Este un meci cu principala noastră contra-candidată la locul I la finalul sezonului regulat. De asemenea, Voluntariul este una dintre candidatele la titlu. Ne dorim să ne luăm revanșa după semifinala Cupei României în care am pierdut, precum și să ne revenim după ultimele două meciuri. Evoluția noastră nu a strălucit și trebuie să ieșim din această pasă proastă”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul clujenilor.

Meciu dintre U-BT Cluj-Napoca și CSO Voluntari va începe la ora 19:00 și va putea fi urmărit, în direct, pe Digi Sport 3, pe Look Sport și pe canalul de YouTube FRB TV.

VEZI ȘI:

U-BT Cluj-Napoca, învinsă în “Derby-ul Ardealului” din Liga Națională

U-BT Cluj-Napoca, înfrângere dramatică în fața miilor de fani din Sala Polivalentă

Solidaritate față de Ucraina în meciul dintre BC Prometey și U-BT Cluj-Napoca