U-BT, în fața primelor două meciuri din Cupa României! Câștigătoarea grupei se califică la TURNEUL FINAL

0
Foto: U-BT Cluj-Napoca

U-BT Cluj-Napoca a anunțat că pornește oficial la drum în sezonul 2023/2024. Echipa va dispută, la finalul săptămânii, primele meciuri în cadrul turneului de calificare al Cupei României. Jucătorii au plecat joi spre Oradea, unde au programate două partide, cu CSM CSU Oradea și Dinamo București.

Meciul cu CSM CSU Oradea

Astfel, primul meci are loc vineri, 15 septembrie, cu CSM CSU Oradea, la Sala Polivalentă din Oradea. Duelul va începe la ora 19:00 și va fi transmis în direct la Digi Sport 4 și FRB TV.

Practic, este vorba despre o reeditare a finalei Cupei României din stagiunea precedentă, precum și o reeditare a finalei campionatului. În sezonul precedent, U-BT a ieșit de fiecare dată învingătoare. CSM CSU Oradea și-a menținut nucleul de bază, cu excepția lui Mark Ogden. Echipa lui Cristian Achim chiar s-a întărit prin aducerile lui Toderick Gotcher, Nijal Pearson și Lennard Freeman.

Meciul cu Dinamo București

După duelul cu CSM CSU Oradea, U-Banca Transilvania o va înfrunta sâmbătă, 16 septembrie, pe Dinamo București. Meciul va începe de la ora 19:00, în direct la FRB TV.

La Dinamo au sosit vara aceasta jucătorii străini Zarko Djuric, Petar Avlijas, Sean Evans, Cortez Edwards, Shaquillo Fritz și Andre Jones. La capitolul români, echipa a bătut palma cu Cristian Maticiuc și David Antonescu. Dinamoviștii au avut trei meciuri de verificare, cu FC Argeș, CSM Constanța și CSM Târgu Jiu, dintre care au obținut două succese și un eșec.

Câștigătoarea grupei se va califica la Turneul Final al Cupei României. De asemenea, se poate califica și echipa de pe locul doi, dar la acest aspect va conta decisiv coșaverajul general.

Mihai Silvășan, antrenor U-BT Cluj-Napoca

“Începem extrem de tare acest nou sezon competițional. Primul meci oficial este împotriva unei echipe foarte bune. Probabil, echipa care va pierde primul meci nu se va califica în faza următoare. Așa a fost tragerea la sorți, chiar dacă, din punctul meu de vedere, nu este în regulă. Sunt convins că și cei de la Oradea cred la fel. Sunt șanse mari ca Turneul Fina 8 să fie fără una dintre cele mai bune echipe din România. Cu siguranță mergem la Oradea pentru a ne califica și a ajunge în faza finală. Toată lumea e aptă, sănătoasă și așteptăm cu nerăbdare să jucăm.”, sustine acesta, conform U-BT Cluj-Napoca.

VEZI ȘI:

Contractul cu proiectantul responsabil de modernizarea străzilor Universității, Kogălniceanu și cele adiacente a fost reziliat

Kosovo reclamă la UEFA bannerele de la meciul cu România

Filip Ilie, după transferul la “U” Cluj: “În sfârșit am găsit grupul care să creadă în mine cel mai mult”

banner