U-BT învinge la mare diferență Rapid și debutează cu un succes în semifinale – atmosferă de zile mari în “Horia Demian”

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au învins marți, 25 aprilie, în Sala Sporturilor “Horia Demian”, formația Rapid București, scor 78-61, în primul meci din seria de “cel mai bun din cinci partide” a semifinalelor din Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM). Astfel, campioana României debutează cu un succes în “careul de ași” al campionatului și se bucură de un moral foarte bun după o victorie obținută într-o manieră convingătoare.

Primul angajament al confruntării a fost câștigat de oaspeți, însă primii care au punctat au fost clujenii, prin reușita din spatele arcului de cerc semnată de Stefan Bircevic. Rapidiștii au replicat instant prin Alexandru Olah, însă, ajutat de Leo Meindl, Bircevic a continuat să facă diferența în favoarea alb-negrilor. După șase minute de joc, aceștia aveau deja un avantaj de șapte lungimi pe tabela de marcaj. În cele din urmă, primul sfert s-a încheiat cu scorul de 22-16.

Sfertul secund a debutat perfect pentru ardeleni, care, grație reușitelor consecutive ale lui Nandor Kuti, au reușit să își creeze un avans de 17 puncte. Giuleștenii nu au renunțat la luptă și, după alte cinci minute de joc, au redus handicapul la 12, însă, în urma unor slam dunk-uri spectaculoase semnate de Emi Cățe, respectiv Karel Guzman, “studenții” s-au distanțat la 21 de lungimi. Până la pauza mare a meciului, oaspeții nu au mai putut recupera decât două puncte din diferență.

Giuleștenii intră motivați de la vestiare – Emi Cățe, meci senzațional

Rapidiștii au intrat mult mai motivați de la vestiare și, după doar un minut de joc, au reușit să reducă handicapul la 13 puncte. Încurajați de fanii prezenți în “Horia Demian”, clujenii au continuat să joace cu aceeași intensitate și, cu două minute înainte de încheierea sfertului trei, au reușit să își creeze, pentru prima dată, un avantaj de 23 de puncte. Ulterior, cele două echipe au intrat în actul decisiv la scorul de 67-46.

Chiar dacă beneficiau de un avans considerabil, elevii lui Mihai Silvășan au continuat să calce pedala de accelerație și, după alte patru minute de joc, au înregistrat prima diferență de 26 de lungimi pe tabela de marcaj. În acel moment, oaspeții și-au asumat eșecul, iar jocul a continuat într-un ritm de așteptare. În cele din urmă, “studenții” s-au impus la mare diferență, spre încântarea fanilor din “Horia Demian.”

Pentru campioana României, au punctat următorii jucători: Emanuel Cățe (23), Leo Meindl (14), Stefan Bircevic (13), Nemanja Gordic (13), Nandor Kuti (5), Karel Guzman (4), Kasey Shepherd (4), respectiv Patrick Richard (2). Au mai evoluat Akos Szentkuti, David Lăpuște și Andrija Stipanovic.

Cel de-al doilea meci al seriei dintre U-BT Cluj-Napoca și Rapid București va avea loc tot în Sala Sporturilor “Horia Demian”, joi, 27 aprilie, de la ora 17:00, deoarece, de la ora 19:00, pe Cluj Arena, este programat meciul dintre FC Universitatea Cluj și UTA Arad, din semifinalele Cupei României.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

U-BT Cluj-Napoca dispută primul meci din semifinalele Ligii Naționale – Silvășan: “Toată lumea e aptă”

U-BT a obținut calificarea în semifinalele Ligii Naționale cu un coș în ultima secundă – Silvășan: “Nimeni nu mai credea”

U-BT luptă în Bănie pentru un loc în semifinalele Ligii Naționale – Silvășan: “Vrem calificarea încă din primul meci”

banner