Unde ieșim weekend-ul ăsta? Plimbări gratuite cu caiacul în Florești, în cadrul Someș Delivery

0

Clujenii dornici de o experienţă nouă pot testa caiacul gratuit la Someș Delivery, ediția de la Florești. Floreștenii pot veni să exploreze zona Deltei Florești cu caiacul propriu sau cu caiacele pe care organizatorii evenimentului le vor pune la dispoziție. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 29 iulie, iar caiacele gratuite vor putea fi folosite de la ora 15:00. Locația exactă se găsește AICI. Clujenii pot veni cu bicicleta la locație printr-un tur velo care va porni la ora 10:00 din zona intrării în Parcul Etnografic “Romulus Vuia”, de pe strada Tăietura Turcului.

“Pe lângă nevoia de accesibilitate la apă și pe apă cu caiace, testăm dreptul la îmbăiere și mâncăm împreună din bucatele aduse de fiecare la un picnic comunitar, explorăm împrejurimile lacului într-un tur ghidat de biologi și dezbatem lățimea culoarului verde-albastru cu Consiliul Apei”, transmit organizatorii evenimentului, găzduit de Someș Delivery, Someșul nostru şi Clubul de Cicloturism “Napoca”.

Instructori specializați îi vor asista pe doritorii de o plimbare cu caiacul, iar organizatorii vor vorbi despre despre viziunea lor prin care toate lacurile din amonte de Someș, de la Florești până la Beliș, via Tarnița, să fie mult mai accesibile, prin piste, alei, pontoane și plaje publice pentru iubitorii de natură, respectiv mișcare și sporturi nautice nemotorizate. Someș Delivery este un proiect independent care provoacă și testează ideile comunității pentru integrare.

“Explorează Lacul Florești din caiac și alătură-te Somes Delivery Florești în 29 iulie pentru o după-amiază relaxantă în natură. O ocazie de a descoperi delta lacului, care adăpostește una dintre cele mai bogate biodiversități avifaunistice din zonă. Dacă nu ai caiac, nicio problemă! Punem la dispoziție 15 locuri în caiace prin prietenii de la Transilvania Extreme Adventures pentru a te bucura de frumusețea naturii de aici”, transmit cei de la Someș Delivery.

VEZI ȘI:

Delta Florești, transformată într-un paradis verde pentru clujeni, va găzdui o zi de activități și sporturi de apă

Ultima zi în care poți admira plantele din “Piața de flori altfel Potaissa” – Sunt prezenți 17 producători locali

Prețul apei potabile va fi mărit în județele Cluj, Sălaj și Mureș – ce au declarat reprezentanții Companiei de Apă Someș

 

banner