Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Microsoft România au semnat un parteneriat strategic

0

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca și compania Microsoft România au încheiat un parteneriat strategic, care are ca obiective principale colaborarea în domeniul tehnologiei, îmbunătățirea experienței educaționale de care beneficiază studenții, respectiv dezvoltarea de proiecte la nivelul cercetării și al inovării, potrivit ClujToday.ro.

Parteneriatul a fost semnat, în cadrul unui eveniment organizat la sediul UBB, de către rectorul Daniel David și directorul general Microsoft România, Bogdan Putinică. Astfel, a fost asigurat un cadru general de colaborare pentru proiecte precum implementarea strategiei de digitalizare, inteligență artificială (AI), „quantum computing”, organizarea și dezvoltarea incubatoarelor de afaceri, precum și crearea unor structuri de tip „smart campus”.

Daniel David: “Nu trebuie să intrăm în competiție, ci să colaborăm”

“UBB este una dintre cele mai puternice universități românești în domeniul „computer science” și un actor vizibil la nivel internațional. Noi credem că nu are sens ca universitățile și jucătorii mari din mediul socio-economic să intre în competiție pe diverse teme, ci trebuie să creăm parteneriate și ecosisteme prin care să ne potențăm reciproc prin competențele pe care le avem fiecare“, a declarat Daniel David.

Creșterea calității și a relevanței educației studenților, facilitarea tranziției studenților și a absolvenților pe piața muncii sau sprijinirea acțiunilor în vederea implementării unor concepte și proiecte specifice cercetării-dezvoltării-inovării sunt obiectivele comune, stabilite în urma semnării acestui memorandum.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Universitatea Babeș-Bolyai continuă parteneriatele cu trei companii internaționale de top

De ce și-a făcut UBB un incubator de afaceri pentru studenți

Dezbatere națională cu privire la situația filosofiei în România, eveniment organizat la UBB

banner