Află de ce întârzie finalizarea lucrărilor în parcul Operei Naționale din Cluj-Napoca

0

Lucările de reamanajare ale parcului Ștefan cel Mare din Cluj-Napoca, situat lângă Teatrul și Opera Națională Română, au fost demarate la începtul anului 2022, iar termenul de finalizare al acestora era în luna iulie a aceluiași an. Totuși, deși ne aflăm în luna octombrie, clujenii vor fi nevoiți să mai aștepte până când se vor putea plimba prin spațiile verzi ale noului parc. În materialul de mai jos, sunt disponibile imagini video cu actualul aspect al parcului.

Primarul municipiului, Emil Boc, a făcut o incursiune pe șantierul parcului Ștefan cel Mare, pentru a afla în ce stadiu se află lucrările și care sunt motivele pentru care finalizarea acestora a fost întârziată. Conform anunțului făcut de acesta pe pagina personală de Facebook, noul parc va putea fi inaugurat până la finalul anului 2022.

Lucrările sunt într-o ușoară întârziere, provocată de ploile din septembrie, dar pot fi finalizate până la sfârșitul anului, conform contractului. Suprafața aflată în proces de reabilitare este de 1,2 hectare și include esplanada şi spaţiile verzi aferente clădirii Teatrului Naţional Cluj-Napoca. […] De asemenea, clădirea Teatrului și a Operei Naționale Române Cluj-Napoca va beneficia de un sistem de iluminat arhitectural, similar cu cel de Casa de Cultură a Studenților și Biserica Romano-Catolică Sfântul Mihail”, a precizat, în postarea de pe Facebook, Emil Boc.

În luna ianuarie, echipa Via Cluj Tv a realizat un material video, care prezenta aspectul parcului la acea vreme, respectiv modul în care acesta urma să fie reamenajat. Întregul material este disponibil aici:

Care vor fi facilitățile noului parc de lângă Opera Națională Română?

În anunțul pe care l-a publicat, Emil Boc a reamintit care vor fi facilităție de care se vor putea bucura trecătorii, după ce lucările din parcul Ștefan cel Mare vor fi finalizate. Printre acestea, se numără:

– plantarea a 64 arbori, 1474 arbuști, 2910 flori cu bulb și 6626 plante perene;
– un spațiu multifuncțional pentru organizarea de evenimente și festivități de mici dimensiuni;
– amplasarea unei scene demontabile în spatele clădirii teatrului;
– construcția a 4 fântâni arteziene;
– stație pentru încărcarea mașinilor electrice;
– instalare sistem de irigații automatizat;
– toaletă automată accesibilă persoanelor cu dizabilități.
Valoarea totală a contractului de realizare a lucrărilor pentru noul parc este de aproape 12 milioane de lei, cu TVA.

VEZI ȘI:

Spectaculos: Cum va arăta Parcul Operei Române din Cluj – 7 lucruri despre cel mai nou parc din oraș

Parc de mari dimensiuni, construit în cartierul Bună Ziua – care vor fi facilitățile acestuia

Pontonul și promenada din Iulius Parc vor fi reamenajate – Cât vor dura lucrările?

banner