Cristi Balaj, despre viitorul CFR Cluj: “E important să facem performanță, dar vom reduce cheltuielile clubului”

0

Președintele CFR Cluj, Cristi Balaj, a fost întrebat, în conferința de presă care a marcat revenirea oficială a antrenorului italian Andrea Mandorlini pe banca tehnică a formației din Gruia, care este planul strategic pe care clubul îl adoptă în perioada de transferuri și care sunt metodele prin care conducerea acestuia își propune să depășească probleme financiare cu care se confruntă de multă vreme.

Cristi Balaj a explicat că există anumiți jucători care sunt vizați de anumite echipe din străinătate, însă că, în același timp, clubul își dorește să păstreze un lot cât mai puternic, astfel încât să facă față în toate competițiile în care va fi angrenată pe perioada următoarei stagiuni. De asemenea, președintele CFR Cluj a precizat că, indiferent de probleme financiare cu care se confruntă clubul, performanța jucătorilor nu va fi afectată, iar aceștia vor beneficia în continuare de condiții de top.

Balaj: “Vom găsi cele mai bune soluții pentru a crește calitatea lotului”

“Știm că avem jucători de calitate, știm că există cluburi importante din străinătate și nu numai, doar că cei din țară nu își prea permit să cumpere de la noi, care doresc fotbaliști pe care i-au urmărit. Suntem dispuși să negociem și să discutăm legat de orice ofertă. Avem anumite limite, deoarece clubul, în continuare, este angrenat într-o competiție europeană importantă. […] Dorim să avem calificare în grupele Conference League, dorim să avem performanțe și pe plan intern. De aceea, e foarte important să rămânem cu un lot echilibrat și cu o echipă capabilă să câștige. Avem un lot cu jucători aflați sub contract. Au fost 24 de jucători la antrenament, iar alți nouă sunt plecați la loturile naționale. Domnul Mandorlini va face o selecție, iar, în paralel, avem anumite poziții pentru care încercăm să găsim soluțiile cele mai bune pentru a crește calitatea lotului.

“Organigrama va suferi modificări, dar asta nu va afecta performanța”

În situația în care vor apărea oferte pentru unii din jucători noștri și vom decide că există posibilitatea să fie finalizat un eventual transfer, deja suntem pregătiți să avem soluții de rezervă. Primele de obiectiv rămân, pentru că e important să câștigăm cupe și competiții, dar vom reduce cheltuielile. […] Am văzut că s-a vehiculat ideea că rămânem în țară pentru că dorim să facem economie. În niciun caz. Motivul pentru care am ales să facem cantonamentul la Brașov este că ne dorim ca jucătorii aflați la echipele naționale să ajungă cât mai repede. Vom fi cazați la un hotel de cinci stele, mult mai scump pe cheltuielile de cazare, masă și facilități decât ceea ce am avut în străinătate. […] Organigrama va suferi probabil modificări, dar nu va fi afectată performanța primei echipe, condițiile vor fi de top în continuare”, a declarat Cristi Balaj.

Toate declarațiile președintelui clubului din Gruia pot fi urmărite în materialul de mai jos.

Sezonul 2023-2024 al Superligii va debuta peste o lună, iar clujenii vor pleca, din data de 25 iunie, într-un stagiu de pregătire la Brașov, acolo unde, sub comanda lui Andrea Mandorlini, vor disputa și trei meciuri amicale.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Cristi Balaj, președinte CFR Cluj: “Vom face tot ce depinde de noi să cucerim orice trofeu pus în joc”

Andrea Mandorlini, după revenirea la CFR Cluj: “Campionatul românesc este pe un trend ascendent”

Mijlocașul Philip Otele a fost transferat la CFR Cluj – jucătorul nigerian a bifat 58 de meciuri la UTA Arad

banner