Andrea Mandorlini, după revenirea la CFR Cluj: “Campionatul românesc este pe un trend ascendent”

0

Noul antrenor al fotbaliștilor de la CFR Cluj, Andrea Mandorlini, a fost întrebat, în conferința de presă în care a fost prezentat oficial ca tehnician al echipei ardelene, care sunt obiectivele pe care și le stabilește odată cu revenirea în campionatul românesc. Italianul a mai pregătit formația clujeană și în stagiunea 2009/2010, atunci când a reușit performanța de a cuceri, pentru a doua oară în istoria clubului din Gruia, titlul național, Cupa și SuperCupa României. 

Tehnicianul a explicat că, din punctul său de vedere, o echipă precum CFR Cluj, care, până să fie detronată de noua campioană a României, Farul Constanța, și-a menținut supremația în campionatul românesc timp de cinci ani, trebuie să își seteze mereu obiective mărețe, astfel încât să realizeze constant performanțe pentru suporteri și pentru istoria sa. De asemenea, Mandorlini a vorbit și despre revederea municipiului Cluj-Napoca, care i-a lăsat o impresie foarte bună asupra modului în care s-a dezvoltat acesta în ultimii 13 ani.

“Sunt foarte fericit să fiu aici, orașul a făcut un progres și un salt uriaș”

“Un club ca CFR Cluj trebuie să își propună mereu să fie în față, să fie competitiv. Acestea sunt obiectivele pe care le avem. Eu vreau să îmi aduc contribuția și să ajut clubul, astfel încât să fie mereu în față. Am reușit să văd puțin orașul, e mult schimbat, dar în bine. A făcut un progres și un salt uriaș. Stadionul este și el în dezvoltare, arată mai bine. […] Sunt foarte fericit să fiu aici, am avut deja primul antrenament. Viața mea este pe terenul de fotbal, voi face tot ce pot să ajut clubul. În ceea ce privește staff-ul tehnic, mai avem câteva zile până să știm formula completă. Secundul meu va fi un fost jucător pe care l-am antrenat, dar staff-ul clubului, care este unul valoros, va rămâne alături de mine. Unul dintre membri este Alin Minteuan, cel pe care îl știu din 2010.

“Echipa arată bine acum, dar vom face eforturi să mai aducem jucători”

Avem timp să ne gândim la jucătorii pe care ne dorim să îi aducem aici, important e să își dorească și ei să vină. Echipa arată bine în acest moment, dar vom face eforturi să aducem plus valoare, deoarece orașul și clubul merită să fie în față. Mi-ar plăcea să mai aduc jucători italieni, sunt fotbaliști de valoare, dar, momentan, este prea devreme să mă gândesc la asta. […] Am văzut, în primul rând, meciurile CFR-ului, însă am urmărit și adversarii cu care echipa a jucat. Cred că a crescut nivelul de competitivitate, campionatul a devenit mai puternic. Cred că fotbalul românesc este pe un trend ascendent și să obțină performanțe la nivel european. Vom avea adversari buni în noua stagiune, asta este foarte bine”, a declarat Andrea Mandorlini.

Toate declarațiile anternorului clujenilor pot fi urmărite în materialul de mai jos.

Astfel, după plecarea fostului antrenor, Dan Petrescu, care a ajuns la o înțelegere cu formația Jeonbuk Hyundai Motors din Coreea de Sud, gruparea ardeleană va evolua sub comanda italianului Andrea Mandorlini. Sezonul 2023-2024 al Superligii va debuta peste o lună, iar clujenii vor pleca, din data de 25 iunie, într-un stagiu de pregătire la Brașov, acolo unde vor disputa și trei meciuri amicale.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Mijlocașul Philip Otele a fost transferat la CFR Cluj – jucătorul nigerian a bifat 58 de meciuri la UTA Arad

CFR Cluj are un nou antrenor – Andrea Mandorlini a revenit oficial pe banca tehnică a clubului din Gruia

Andrea Mandorlini, după sosirea în Cluj-Napoca: “Încă sunt în discuții cu CFR, rămâne să mai negociem”

banner