Arta sticlei, punte de legătură între culturi și comunități – ultima expoziție la Galeria Casa Matei în 2022

0

O nouă expoziție de artă va fi organizată în incinta Galeriei Casa Matei din Cluj-Napoca. Este vorba despre “Shaping”, un eveniment care marchează continuarea colaborării dintre artiștii români și cei maghiari și care urmărește creativitatea tehnicilor pe sticlă, un material inedit, datorită fragilității, transparenței și maleabilității pe care le prezintă. 

Evenimentul este conceput de Universitatea de Artă și Design (UAD) din Cluj-Napoca, în parteneriat cu ICR Budapesta, Universitatea de Arte din București, Universitatea de Artă și Design Moholy-Nagy, respectiv Institutul Liszt București. Lucrările expuse sunt semnate atât de artiști și profesori consacrați în domeniu, cât și de studenți ai acestui profil.

“Declararea, de către ONU, a anului 2022 drept Anul Internațional al Sticlei a oferit un imbold pentru dinamizarea conexiunilor în acest domeniu artistic și pentru promovarea calității sticlei atât ca material artistic, cât și ca sursă de inspirație pentru relațiile interumane. […] Calități precum transparența, fragilitatea, maleabilitatea sau reciclabilitatea pot hrăni viziunea unei lumi mai sincere, conștiente, responsabile și sustenabile”, au precizat organizatorii expoziției.

Vernisajul va avea loc miercuri, 7 decembrie, de la ora 18:00, iar expoziția va rămâne deschisă publicului până în data de 20 decembrie. Accesul este liber, iar cei interesați pot veni să vadă lucrările de artă zilnic, în intervalul orar 10:00-16:00.

VEZI ȘI:

Salonul de Iarnă al Medicilor, expoziție cu lucrări de artă realizate de cadrele medicale clujene – vezi unde se desfășoară

Expoziții și ateliere de artă, într-un mediu nocturn – Noaptea Albă a Galeriilor, la Cluj-Napoca

Probleme sociale indentificate de tineri, portretizate în bandă desenată – expoziție la Cluj-Napoca