CFR Cluj pornește într-o nouă aventură în UEFA Champions League

0

Campioana României, CFR Cluj dispută marți, 5 iulie, în deplasare, primul meci din sezonul 2022/2023 al celei mai mari competiții europene de fotbal masculin, împotriva campioanei Armeniei, FC Pyunik Erevan. Fotbaliștii antrenați de Dan Petrescu au câștigat toate cele patru meciuri de pregătire din cantonamentul efectuat în Austria și se simt încrezători înainte de debutul în UEFA Champions League (UCL). 

Clujenii nu au primit niciun gol în cele patru partide amicale și pleacă cu prima șansă în duelul din Armenia. De asemenea, adversara acestora, deși multiplă campioană pe plan intern, nu a înregistrat mari succese la nivel european. Calificarea în turul trei preliminar al ediției din 2019 a UEFA Europa League este cea mai bună performanță internațională din istoria clubului armean.

Dan Petrescu: “Ambele meciuri vor fi echilibrate”

Antrenorul ardelenilor, Dan Petrescu, consideră că rezultatele din meciurile de pregătire nu sunt atât de relevante pentru a stabili superioritatea echipei sale în cele două meciuri disputate împortiva campioanei Armeniei.

De asemenea, eșecurile înregistrate de echipele românești în competițiile internaționale din ultimii ani sunt o dovadă a faptului că orice formație dintr-un campionat inferior, din punct de vedere valoric, poate pune probleme chiar și campionilor naționali.

“Ce a mai oferit fotbalul românesc în ultimul timp ca să fim noi favoriți? Echipa națională a pierdut aici, în Armenia. […] În ultimii zece ani, nu s-a mai făcut nimic nici la nivel de club, în afară de CFR Cluj, deci nu văd de ce noi suntem mai puternici ca ei. Asta e părerea presei și a opiniei publice, care nu știu dacă studiază foarte bine adversarii. […] Sunt conștient că ambele meciuri vor fi echilibrate și cele mai mici detalii vor face diferența”, a declarat Dan Petrescu.

Partida din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, între CFR Cluj și FC Pyunik, va începe la ora 19:00 și va putea fi urmărită, în direct, pe Digi Sport 1 și pe Prima Sport 1.

VEZI ȘI:

CFR Cluj câștigă al cincilea titlu consecutiv de Campioană a României

CFR Cluj înscrie șase goluri în cea de-a opta etapă a playoff-ului Ligii 1

Victorie cu emoții pentru CFR Cluj în cea de-a șaptea etapă a playoff-ului