Cine este eligibil pentru acordarea ajutorului de încălzire al locuinței?

0

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță demararea programului de distribuire și preluare a cererilor pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei și a suplimentului pentru energie.

Ajutorul de încălzire se acordă persoanelor cu domiciliul sau reședința valabilă în Cluj-Napoca în perioada sezonului rece (noiembrie 2023 – martie 2024). Suplimentul pentru energie se acordă persoanelor cu domiciliul sau reședința valabilă în Cluj-Napoca pe tot parcursul anului, inclusiv în perioada sezonului rece. Ambele se acordă pe baza cererii și declarației pe propria răspundere, însoțită de actele necesare.

Ce criterii trebuie îndeplinite?

Pentru a beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinţei și de supliment pentru gaze naturale, energie termică, energie electrică sau combustibili solizi, veniturile cumulate ale persoanei, familiei sau persoanelor care se gospodăresc împreună la aceeaşi adresă trebuie să se situeaze sub:

– 2053 lei pentru persoanele singure;

– 1386 lei/pers. familiile sau persoanele care se gospodăresc împreună, beneficiare de încălzire cu agent termic, gaze naturale, energie electrică sau combustibili solizi.

Este de notat faptul că atunci când se stabilește venitul net mediu lunar pe membru de familie şi, după caz, al persoanei singure, se iau în calcul toate veniturile realizate de membrii acesteia în luna anterioară depunerii cererii.

De unde se ridică formularele?

Formularele pot fi ridicate de la: Centrul de informare pentru cetățeni, – str. Moților nr. 7, Direcția de Asistență Socială și Medicală, – str. Venus fn. (între nr. 20 – 22) și sediul TERMOFICARE NAPOCA SA, Bd. 21 Decembrie 1989 nr. 79.

Totodată, acestea sunt disponibile la primăriile de cartier: Mănăștur – str. I. Meșter nr. 10; Iris – Liebcknecht nr. 7-8; Someșeni – str. T. Vuia nr. 41; Grigorescu – str. Al. Vlahuță nr. 47-48; Zorilor – str. Pasteur nr. 60; Gheorgheni – Aleea Băișoara nr. 4A; Mărăști – str. Porumbeilor nr. 41. Formularele se vor depune la Centrul de Informare pentru Cetățeni, Primăriile de cartier și Direcția de Asistență Socială și Medicală.

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță că informațiile care privesc criteriile de eligibilitate, actele necesare, plafoanele maxime de venit și cuantumul ajutorului, termene și proceduri împreună cu lista bunurilor, a căror deținere conduce la neacordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și/sau a suplimentului pentru energie, se găsesc pe pagina de internet a Primăriei și a Direcției de Asistență Socială și Medicală. Totodată, pot fi solicitate de la adresa de e-mail: protectiesociala_incalzire@dasmclujnapoca.ro   

VEZI ȘI:

Ora de iarnă 2023 – Când se schimbă ora în România?

“România, pe ultimul loc la cercetare în UE”

Încep lucrările în zona parcului I.L. Caragiale – Mai multe parcări din centru, desființate

banner