Circulație în condiții de iarnă, pe drumurile județene din Cluj – a fost necesară intervenția autorităților

0

Temperatura de aproximativ -11 grade Celsius, înregistrată în județul Cluj în noaptea de 9 spre 10 februarie, a îngreunat circulația pe drumurile publice, în special pe cele din zona montană. Din fericire, nu există drumuri blocate, însă, pentru asigurarea unor condiții optime de circulație, au fost efectuate, în cursul zilei de joi, 9 februarie, 12 acțiuni de dezăpezire pe drumurile județene din raza zonei Huedin, potrivit ClujToday.ro.

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj au anunțat că, în cursul acestor intervenții, au fost folosite aproape 93 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. De asemenea, în zona Gilău, a fost necesară intervenția pe șapte drumuri județene, unde a fost folosită o cantitate însumată de 60 de tone de material antiderapant.

Aceeași situație a fost prezentă și în zona Turda, unde au existat acțiuni de dezăpezire pe nouă drumuri județene, pentru care au fost folosite aproximativ 32 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. Totodată, utilaje cu lamă acționează pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare și pentru combaterea fenomenului de polei, în zonele unde se impune acest lucru.

Este important de precizat și faptul că,în condițiile în care temperatura scade sub -7 grade Celsius, sarea își poate pierde calitățile și proprietățile în ceea ce privește efectul asupra zăpezii de pe carosabil.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Temperaturi de -15 grade, la Cluj-Napoca – vezi prognoza meteo pentru următoarele zile

Val polar în România – A fost înregistrată o temperatură de -31 grade

Ce drumuri vrea să modernizeze Primăria Baciu cu bani din Programul „Anghel Saligny”

banner