Cluj Arena, curățată de elevi după modelul japonezilor de la Cupa Mondială – acțiune ecologică după “U” Cluj – UTA Arad

0

Un grup de elevi clujeni, care au participat la partida dintre “U” Cluj și UTA Arad, disputată duminică, 11 decembrie, pe Cluj Arena și încheiată cu scorul de 0-0, nu au plecat de pe stadion până nu au curățat tribunele de deșeuri. Aceștia au fost inspirați de exemplul suporterilor japonezi de la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar, care au curățat, după meciul naționalei lor, toate deșeurile lăsate în sectoarele arenei unde fost repartizați.

Anunțul a fost făcut de șeful Ariilor Protejate Cheile Turzii – Cheile Turenilor, Rocsana Contraș, care i-a îndrumat pe voluntari în acțiunea ecologică. Aceștia speră ca inițiativa lor să inspire și alte persoane să ia parte la astfel de evenimente sau, cel puțin, să fie mai atenți față de protejarea mediului înconjurător.

“1200 de litri de deșeuri strânse din tribune după meciul U Cluj – UTA Arad. Ne-au întins o mână de ajutor și cei prezenți și am primit felicitări. După modelul japonez de la meciurile din Cupa Mondială, am demonstrat că se poate și la Cluj”, a precizat, în anunțul publicat pe Facebook, Rocsana Contraș.

Astfel, câțiva elevi de clasa a 11-a au reușit să adune aproximativ 400 de kilograme de deșeuri lăsate de cei care au participat la confruntarea găzduită de stadionul din Cluj-Napoca.

VEZI ȘI:

Cheile Turzii, ecologizate de reprezentanții Consiliului Județean Cluj

Dealul Feleacului, curățat de copii, cu ocazia Săptămânii Voluntariatului

Eugen Neagoe continuă critica condițiilor de pe Cluj Arena: “Cum să intri în Schengen cu un asemenea gazon?”