Cristi Balaj, președinte CFR Cluj: “Vom face tot ce depinde de noi să cucerim orice trofeu pus în joc”

0

Președintele CFR Cluj, Cristi Balaj, a fost întrebat, în conferința de presă care a marcat revenirea oficială a antrenorului italian Andrea Mandorlini pe banca tehnică a clubului din Gruia, dacă a discutat cu patronul Ioan Varga despre obiectivele noului sezon competițional. Cristi Balaj a explicat că, deși clubul va fi nevoit să traverseze o perioadă de tranziție, acest aspect nu îi va împiedica pe fotbaliști să lupte pentru noi performanțe, astfel încât cucerirea titlului național sau a Cupei României pot fi catalogate drept obiective realizabile în următorul an.

De asemenea, președintele CFR Cluj a precizat că este adevărat faptul că, în sezonul recent încheiat, clubul a înregistrat pierderi financiare, care nu au fost justificate de bilanțul final al rezultatelor obținute de echipă, însă a subliniat foarte clar că jucătorii vor fi motivați să se concentreze pe obiectivele stabilite, chiar dacă, în același timp, conducerea va face demersuri pentru a redresa situația economică.

Cristi Balaj: “Calificarea în grupele UECL, titlul, Cupa și SuperCupa”

“Moștenirea financiară pe care o avem ne obligă să avem o oarecare perioadă de tranziție, de însănătoșire, însă asta nu ne împiedică să fim concentrați pe performanță. Așa cum și presa a observat, bugetul cheltuit, sumele care au fost dislocate au fost mult prea mari față de ceea ce ar fi trebuit să se întâmple, motiv pentru care, chiar dacă se reduce bugetul și suntem preocupați de acea optimizare, considerăm că, în paralel, putem să avem performanțe. […] Pe termen scurt, obiectivul este reprezentat de calificarea în grupele UEFA Conference League, după care, bineînțeles, titlul, Cupa României și SuperCupa. Încercăm să tratăm cu seriozitate și să facem tot ceea depinde de noi să cucerim orice trofeu pus în joc”, a declarat Cristi Balaj.

Toate declarațiile președintelui clubului clujean pot fi urmărite în materialul de mai jos.

Care au fost rezultatele înregistrate de CFR Cluj în sezonul precedent?

În stagiunea precedentă, sub comanda fostului antrenor, Dan Petrescu, CFR Cluj a încheiat campionatul pe poziția a treia a playoff-ului, astfel încât, după cinci ani de supremație, a fost detronată de noua deținătoare a titlului național, Farul Constanța. De asemenea, tot pe plan intern, aceștia s-au calificat până în semifinalele Cupei României, unde au fost învinși de gruparea care și-a apărat trofeul, Sepsi Sf. Gheorghe, scor 3-0, și au ratat șansa de a cuceri SuperCupa României, partidă în care au fost învinși tot de gruparea covăsneană, scor 1-2.

Pe plan internațional, ardelenii au reușit să acceadă, dintr-o grupă în care i-au învins, atât acasă, cât și în deplasare, pe cei de la Slavia Praga, până în primăvara europeană, acolo unde au fost eliminați, în șaisprezecimile UEFA Conference League (UECL), de formația Lazio Roma, scor general 1-0. Nu în ultimul rând, aceștia au reușit să obțină biletul spre un nou sezon în Europa, după ce s-au impus, în fața propriilor fani, împotriva formației FC U Craiova 1948, scor 1-0 (după prelungiri), în barajul de calificare pentru un loc în preliminariile UECL.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Andrea Mandorlini, după revenirea la CFR Cluj: “Campionatul românesc este pe un trend ascendent”

Mijlocașul Philip Otele a fost transferat la CFR Cluj – jucătorul nigerian a bifat 58 de meciuri la UTA Arad

CFR Cluj are un nou antrenor – Andrea Mandorlini a revenit oficial pe banca tehnică a clubului din Gruia

banner