Festival de carte, în Piața Unirii din Cluj-Napoca – volume internaționale, lansate la FICT 2022

0

Cea de-a opta ediție a Festivalului Internațional de Carte Transilvania (FICT) a debutat joi, 15 septembrie, cu lansări ale mai multor volume, semnate de diverși autori, atât din România, cât și din străinătate. Iubitorii de carte s-au adunat în Piața Unirii din Cluj-Napoca pentru a lua parte la deschiderea oficială a evenimentului și pentru a-și alege titlurile preferate, din multitudinea de volume expuse în corturile special amenajate.

“Cred că publicul nu ar trebui să rateze niciun eveniment, pentru că, în cele patru zile de festival, sunt evenimente de dimineață până seara, invitați din opt țări și, dacă o să veniți în centru, este imposibil să nu găsiți un eveniment care să vă placă. Sunt multe dezbateri, conferințe și lansări de carte. […] FICT nu înseamnă doar cultură scrisă, ci înseamnă și sport. Ceea ce ne-am dorit întotdeauna să transmitem către tineri este faptul că lectura și sportul îi pot face mai buni în viața lor. Unul dintre invitații speciali este Ioan Ovidiu Sabău, care va vorbi despre cultura sportivă și despre importanța lecturii pentru tinerii care fac sport”, a precizat directorul FICT, Gabriel Bota.

Festivalul amplasat în Piața Unirii din Cluj-Napoca va avea loc până în data de 18 septembrie, iar mai multe detalii și anunțuri din partea organziatorilor pot fi găsite pe pagina oficială de Facebook FICT.

VEZI ȘI:

A mai rămas o săptămână până la debutul FICT 2022 – cine sunt invitații speciali la festival

FICT caută voluntari pasionați de lectură – Află cum te poți înscrie

Fredrik Backman, în cărți să vină la FICT 2022 – vezi ce noutăți mai aduce festivalul de carte