Începe Galactoria, festivalul tinerilor actori clujeni – organizatorii lansează o cerere de sprijin

0

Facultatea de Teatru și Film Cluj organizează festivalul GALACTORIA – manifestare anuală a absolvenților, desfășurată de la sfârșitul lunii mai și până la început lunii iunie. Anul acesta, organizatorii au creat noi secțiuni care să integreze nu doar mișcarea teatrală din țară, ci și pe cea din afara granițelor. Evenimentul se va desfășura între 2-11 iunie 2023, în cadrul mai multor săli de spectacol de la Facultatea de Teatru și Film, situată pe strada Mihail Kogălniceanu, nr. 4.

Tineri actori, regizori și teatrologi așteaptă iubitorii de teatru la spectacole, one-man show-uri, workshop-uri, concerte și vernisaje. Printre secțiunile din acest an se numără „Și eu am fost aici”, care implică invitarea unui spectacol care are în distribuție sau creatori absolvenți ai facultății de Teatru și Film: regizori, coregrafi, actori. Anul acesta, spectacolul ales este „METAMORFOZE”, al teatrului din Satu Mare.

Secțiunea „Mâine” propune invitarea spectacolului câștigător (sau al unui spectacol reprezentativ) al ediției din acest an a Festivalului de teatru pentru liceeni. „ConnActing” implică invitarea unor spectacole ale altor instituții de învățământ superior de specialitate, una din țară și două din afara ei. Anul acesta, au fost alese UNATC București, Accademia Nazionale d’Arte Dramatica Silvio d’ Amico, Roma, Italia și Academia Athanor, Germania.

„Suntem siguri că aceste întâlniri vor fi o explozie de prospețime, un prilej de conexiuni reale și efervescente între exponenți ai acestei generații de actori, o punere în paralel a metodelor, un moment de discuții și poate clarificări ale conceptelor de bază ale acestei meserii vocaționale. Suntem perfect conștienți că acest proiect este extrem de ambițios și frizează utopia – dar ce poate fi mai propriu actorului decât visarea îndrăzneață?” au transmis organizatorii evenimentului.

Cerere de sprijin pentru a acoperi cheltuielile festivalului

„Dragi prieteni,

Suntem nerăbdători să vă prezentăm Festivalul Galactoria 2023, un proiect în care am depus toată pasiunea și care va avea loc în perioada 2-11 iunie 2023, în Cluj-Napoca.

Scopul nostru principal este de a maximiza șansele noastre de a intra pe piața muncii după absolvire și de a avea un schimb de idei și de experiență cu mai multe școli de teatru din țară și din străinătate.

Pentru a face acest vis realitate, avem nevoie de sprijinul vostru generos. Ne mai lipsesc doar 2200 de euro (11,080 de lei) pentru a acoperi cheltuielile festivalului. Cu fiecare donație, indiferent cât de mică, veți fi parte a realizării acestui proiect special și veți contribui la viitorul nostru în lumea teatrului. Fiecare euro donat aduce mai aproape de noi șansa de a ne face cunoscuți și de a ne conecta cu profesioniștii din industrie.

Împreună putem construi puntea către succesul nostru în cariera artistică. Vă îndemnăm să ne susțineți prin donații și prin distribuirea acestei campanii către prieteni, familie și colegi. Orice gest de sprijin contează enorm pentru noi! Pentru a dona, puteți accesa link-ul către campania noastră de strângere de fonduri: https://www.sprijina.ro/cauze/galaactoria2023”, au anunțat organizatorii.

Program Galactoria 2023

banner