Ioan Ovidiu Sabău, după succesul cu FC Voluntari: “Încă suntem departe de ceea ce trebuie să arătăm”

0

Fotbaliștii Universității Cluj au învins vineri, 20 ianuarie, pe teren propriu, formația FC Voluntari, scor 2-1, în cea de-a șaptea etapă din returul sezonului regulat al Superligii. Astfel, alături de noul director tehnic, Ioan Ovidiu Sabău, “studenții” au debutat cu dreptul după reluarea campionatului și au urcat pe poziția a 14-a a clasamentului, cu 22 de puncte obținute în tot atâtea partide disputate. Întreaga cronică a meciului este disponibilă AICI.

După cantonamentul efectuat în Antalya, clujenii au abordat foarte motivați prima confruntare oficială din 2023. Aceștia au reușit să înregistreze cel puțin șapte ocazii clare de gol, pe care ar fi reușit să le și fructifice, dacă portarul ilfovenilor, Mihai Popa, nu ar fi avut mai multe intervenții de mare clasă. Totuși, grație puterii ofensive de care au dat dovadă pe tot parcursul jocului, în ciuda condițiilor execrabile în care se prezintă gazonul de pe Cluj Arena, ardelenii au găsit victoria în ultimele minute ale meciului, prin golul marcat de Lorand Fulop.

Deși a fost foarte mulțumit de prestația elevilor săi, Ioan Ovidiu Sabău este de părere că echipa încă mai are multe de demonstrat, motiv pentru care misiunea sa este aceea de a îi menține pe jucători motivați la fiecare antrenament și în fiecare zi de meci.

Sabău: “Vreau să salvez echipa, îmi sunt dragi mulți dintre jucători”

“Am pregătit foarte bine jocul, am dominat adversarul și, până la urmă, este o victorie meritată, o victorie muncită. Vreau să felicit jucătorii, pentru că efectiv au dat mai mult decât pot în acest moment. Asta înseamnă foarte mult pentru mine. […] În momentul în care cei de la Voluntari au rămas în 10 oameni, mi-a fost foarte greu să transmit anumite lucruri pe care jucătorii trebuiau să le facă. Una peste alta, trebuie să ne continuăm munca, deoarece încă suntem departe de ceea ce trebuie să arătăm. […] Eu vreau să salvez această echipă. Încă sunt momente cheie în care jucătorii își pierd concentrarea, dar, oricum, există material bun. Chiar îmi sunt dragi foarte mulți dintre ei, pentru că se pregătesc foarte bine. Rolul meu este să mențin această disciplină“, a declarat Ioan Ovidiu Sabău.

Toate declarațiile tehnicianului “U” Cluj pot fi urmărite în materialul de mai jos.

Pentru elevii lui Ioan Ovidiu Sabău, urmează, tot în fața fanilor, duelul cu formația Rapid București, în cea de-a opta etapă din returul sezonului regulat al Superligii. Acesta va avea loc vineri, 27 ianuarie, de la ora 20:00.

VEZI ȘI:

Debut cu dreptul pentru Ioan Ovidiu Sabău – “U” Cluj începe anul cu o victorie în fața fanilor

Ioan Ovidiu Sabău, primul meci oficial după revenirea la “U” Cluj: “Cea mai mare presiune este pe mine”

“U” Cluj, în fața primului duel oficial din 2023 – ce abordare a pregătit Ioan Ovidiu Sabău?