Și-au cumpărat 250 de tarantule pentru a-și învinge frica de păianjeni

0

Dorința de a depăși fobia față de arahnide (clasă din care fac parte păianjenii), i-a determinat, cu ani în urmă, pe organizatorii proiectului The TaranTerra Project să își cumpere câteva tarantule. Astfel, cu timpul, aceștia au ajuns să dețină 250 de exemplare pe care le expun în mai multe orașe din România.

“Am ajuns la concluzia că cea mai bună metodă de a scăpa de o fobie este să îți iei inima în dinți și să începi să te informezi despre elementul fobiei tale. […] Am început să interacționăm cu teamă cu tarantulele, dar, apoi, am citit despre ele și au început să ne placă tot mai mult. […] Acum le tratăm ca pe membri ai familiei și ne comportăm foarte natural cu ele”, a declarat Andrei Lazăr, unul dintre organizatorii proiectului.

Andrei Lazăr a vorbit și despre miturile populare care înconjoară aceste arahnide considerate foarte periculoase.

“Cel mai important, consider eu, este acela că o tarantulă poate să omoare un om. Un mit foarte răspândit, însă neadevărat. […] Majoritatea tarantulelor au un venin comparabil cu cel al unei albine, nesemnificativ medical”, a adăugat Andrei Lazăr.

Pentru mai multe informații, cei curioși pot să vadă expoziția de tarantule din Iulius Mall, Cluj-Napoca. Aceasta va mai fi deschisă vizitatorilor până duminică, 13 februarie. Intrarea este gratuită.

VEZI ȘI:

Vrei să îți învingi frica de păianjeni? Vezi expoziția de tarantule din Iulius Mall

Clujul, pe primul loc la apeluri 112

9,6% dintre studenți abandonează facultatea încă din primul an