Trei baschetbaliști de la U-BT Cluj-Napoca, convocați la naționala României

0

Mai mulți jucători de la U-BT Cluj-Napoca sunt convocați la echipa națională a țării de care aparțin. Dintre aceștia, Patrick Richard, Ștefan Grasu și Luca Colceag vor juca pentru România în meciul cu Albania de pe 24 februarie.

Naționala de baschet masculin a României va disputa un meci din precalificările Eurobasket 2025 împotriva Albaniei. Românii au debutat în prima etapă a calificărilor pentru turneu cu o victorie în deplasare, împotriva formației din Luxemburg. Meciul a avut loc la finalul lunii noiembrie a anului trecut și a fost câștigat de naționala țării noastre cu scorul de 70-73.

Patrick Richard a fost cel mai bun jucător al României în primul meci de calificare. Românul naturalizat a însumat 16 puncte înscrise, trei recuperări și patru pase decisive. Ștefan Grasu și Luca Colceag au vârsta de 19, respectiv 18 ani și reprezintă un mare potențial pentru viitorul baschetului românesc. De asemenea, Nandor Kuti, jucătorul clujenilor, este eligibil pentru a fi convocat la națională.

Un jucător cubanez de la U-BT Cluj-Napoca înfruntă SUA

Karel Guzman, baschetbalistul cubanez al echipei antrenate de Mihai Silvășan, este unul dintre cei mai eficienți jucători ai naționalei statului Cuba. Formația la care acesta este convocat se duelează, pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2023, cu Statele Unite ale Americii, Mexic, respectiv Puerto Rico. Cuba a înregistrat două înfrângeri în primele partide disputate și urmează să întâlnească Mexic și Puerto Rico, pe 24, respectiv 27 feburarie.

Meciul naționalei României de baschet masculin, împotriva Albaniei, se va disputa pe data de 24 februarie, de la ora 18:00, în Sala Olimpia din Ploiești. Partida poate fi urmărită pe Digi Sport.

VEZI ȘI:

U-BT Cluj-Napoca, învinsă pentru prima dată de o echipă din Liga Națională

U-BT Cluj-Napoca, de neînvins în Basketball Champions League

U-BT Cluj-Napoca, lider detașat în Liga Națională