U-BT Cluj-Napoca, lider detașat în Liga Națională

2

Baschetbaliștii clujeni au obținut a 18-a victorie în Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM), după ce au învins, sâmbătă, 12 februarie, în deplasare, Dinamo București, scor 66-77. Echipa antrenată de Mihai Silvășan este singura formație fără înfrângere în actuala ediție a LNBM. 

U-BT Cluj-Napoca învinge formația bucureșteană, într-un meci dinaintea debutului Final Four-ului Cupei României la baschet masculin. Drept urmare, Mihai Silvășan a odihnit o parte din jucătorii titulari, pentru ca aceștia să fie cât mai pregătiți pentru partida din semifinala turneului care va debuta pe 15 februarie.

Silvășan, nemulțumit de jocul elevilor săi

“O victorie este ceea ce ne-am propus în această seară. Nu suntem mulțumiți de joc, am avut 28 de mingi pierdute, cred că este un record. Asta denotă o lipsă de concentrare și motivație pentru a juca acest meci, ceea ce nu este absolut deloc ok. […] A fost ultimul meci înaintea Final Four-ului Cupei României, mă bucur că suntem cu toții sănătoși. […] Ambele meciuri sunt ca o finală, este extrem de important să avem atitudinea și mentalitatea corectă”, a declarat Mihai Silvășan.

Pentru U-BT Cluj-Napoca, au punctat următorii jucători: Andrija Stipanovic (19), Karel Guzman (10), Stefan Bricevic (8), Elijah Stewart (7), Brandon Brown (6), Dustin Hogue (6), Patrick Richard (6), Luca Colceag (5), Ștefan Grasu (4), Giordan Watson (4), respectiv David Lăpuște (2). A mai evoluat, pentru clujeni, și Nandor Kuti.

Formația clujeană va face deplasarea către Craiova, orașul care găzduiește Final Four-ul Cupei României. Meciul din semifinală va fi disputat pe 15 februarie, de la ora 17:00, în fața CSO Voluntari. Finala Cupei României este programată pe data de 17 februarie, de la ora 19:00.

VEZI ȘI:

U-BT Cluj-Napoca și-a aflat adversara în Final Four-ul Cupei României

U-BT Cluj-Napoca, de neînvins în Basketball Champions League

Victorie istorică pentru U-BT Cluj-Napoca