U-BT ajunge la a treia victorie în EuroCup – Silvășan: “Îl văd drept MVP al partidei”

0
Foto: U-BT Cluj-Napoca

U-BT Cluj-Napoca a jucat miercuri, 25 octombrie, împotriva celor de la KK Budućnost Podgorica, într-un meci din Grupa B a competiţiei masculine de baschet EuroCup. Clujenii au obținut o victorie pe teren propriu, cu scorul de 89-74 (25-25, 23-18, 20-15, 21-16). Meciul a fost intens încă din primul minut, însă după un prim sfert echilibrat, campioana României a preluat controlul, câștigând la o diferență de 15 puncte.

Andrija Stipanović a contribuit cu 18 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Adam Mokoka a încheiat disputa cu 16 puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări, iar Patrick Richard s-a evidențiat prin 15 puncte, 4 assist-uri și 2 recuperări. Pentru oaspeți, McKinley Wright a acumulat 21 puncte și 5 pase decisive, Jacorey Williams a adăugat 16 puncte, 15 recuperări și 3 pase decisive, iar Yoan Makoundou a contribuit cu 14 puncte și 5 recuperări.

Mihai Silvășan, antrenorul “studenților”

“Cred că dăruirea noastră și ambiția cu care am jucat în apărare au făcut diferența. Știam că sunt extrem de buni individual, au mulți jucători care pot să facă diferența. Doar unul a ieșit la rampă, fundașul Wright. Mă bucur că pe ceilalți i-am oprit, având totuși două absențe. Apărarea noastră a fost la înălțime, dar a contat și faptul că am avut 27 de pase decisive. Asta spune multe despre jocul nostru ofensiv și despre cum am înțeles să jucăm, ca o adevărată echipă. Fanii ne-au susținut, este ușor să te motivezi când joci în fața a peste 7.000 de oameni. Împreună cu ei putem face o figură frumoasă în EuroCup. Nu a fost neapărat meciul lui Andrija Stipanović sau Patrick Richard. Da, ei au jucat foarte bine, dar nu mă uit neapărat la punctele înscrise. Oricine poate marca. Aș vrea să îl evidențiez pe Adam Mokoka, pe care îl văd drept MVP al partidei.

Per total, evoluția echipei contează cel mai mult. Dacă echipa merge bine, fiecare se va remarca în atac. Dacă echipa nu merge bine, atunci ne va fi mult mai greu. Scopul nostru este să câștigăm și toată lumea trebuie să contribuie. Nu am realizat nimic, mai avem încă 14 meciuri. Mai este mult până departe!”, spune Mihai Silvășan, conform U-BT Cluj-Napoca.

Patrick Richard, căpitan  

“Am fost motivați încă de la început și am jucat ca o adevărată echipă. Am izbutit 27 de assit-uri, am găsit întotdeauna omul liber. Când faci asta, baschetul devine distractiv. Toată lumea se bucură și ai mai multă energie în apărare. A fost o atmosferă grozavă, avem cei mai buni fani din EuroCup. Este un sentiment minunat să câștigi în fața lor și îi așteptăm în număr și mai mare. Fiecare meci este important, deoarece toate partidele sunt dificile. Luăm totul pe rând, vom merge în Grecia și vom evolua în cea mai dificilă sală din Europa. Referitor la punctele marcate, nu mi-am pierdut încrederea și am continuat să arunc. Băieții m-au împins de la spate și mă bucur că a ieșit așa.”

Andrija Stipanović, jucător

“Este o victorie grozavă, împotriva unei echipe de tradiție din EuroCup. A fost o provocare mare și am arătat pe teren că ne dorim un rezultat mare. Am jucat dur, s-a văzut asta, dar mie îmi plac astfel de meciuri. Astăzi eu am câștigat bătălia cu Williams. Nu sunt adeptul limbajului grosolan în timpul meciurilor. Totuși, dacă sunt nevoit, voi răspunde. Prefer să mă concentrez la jocul nostru și la obținerea victoriei. În plus, mă bucur pentru Patrick Richard, a demonstrat încă o dată că este un adevărat marcator. Luăm totul pe rând, acum vom reveni în campionat și după aceea vom pleca la Salonic. Ne așteptăm să fie greu acolo, dar cred că avem                                                              valoarea necesară să câștigăm.”

Adam Mokoka, jucător 

“Sunt foarte fericit că am câștigat acasă. Am fost agresivi și am avut energie, iar după pauză am corectat din greșeli. Este o victorie meritată, cu siguranță! Sunt foarte fericit să joc aici, băieții m-au primit cu brațele deschise. Toată lumea încearcă să mă ajute, să mă integrez cât mai ușor.”

 

VEZI ȘI:

U-BT joacă împotriva celei mai titrate echipe din Muntenegru

U-BT joacă al treilea meci din grupele EuroCup – Silvășan: „Sezonul este abia la început”

Membrii Generației de Aur organizează un meci de retragere – Jose Mourinho va conduce adversarii

banner