U-BT Cluj-Napoca a debutat cu o victorie în playoff-ul Ligii Naționale – Silvășan: “Ne-am făcut viața grea”

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au învins miercuri, 12 aprilie, pe teren propriu, formația SCM U Craiova, scor 86-81, în primul meci din seria de “cel mai bun din cinci partide” a sferturilor de finală din Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM). Deși campioana României pornea favorită în prima etapă a playoff-ului, oltenii au fost foarte aproape să obțină întoarcă rezultatul și să obțină o victorie care le-ar fi dat mari emoții fanilor clujeni.

La pauza mare a confruntării, ardelenii aveau un avans de doar cinci lungimi pe tabela de marcaj. Chiar dacă, în sfertul trei, aceștia au apăsat pedala de accelerație și au reușit, după doar câteva minute de joc, să se distanțeze la 16 puncte, craiovenii au recuperat handicapul și, înainte de intrarea în actul decisiv, au egalat scorul. Ulterior, oaspeții au preluat conducerea, însă alb-negrii nu au cedat lupta, și, în urma unui final disputat până la ultima fază, s-au impus la mică diferență.

Astfel, într-un meci în care jucătorul Karel Guzman a revenit pe parchet după suspendarea de cinci etape, echipa care a încheiat pe poziția secundă sezonul regulat din LNBM a debutat cu succes în fazele eliminatorii și va căuta să își majoreze avantajul seriei la 2-0, în următorul duel programat în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. La finalul partidei, antrenorul “studenților”, Mihai Silvășan, a declarat faptul că, deși are încredere în pregătirea elevilor săi, este necesar ca aceștia să fie mult mai concentrați la joc, indiferent de scorul afișat pe tabela de marcaj.

Mihai Silvășan: “Evident că nu trebuie să arătăm așa în continuare”

“Ne-am făcut viața mai grea, deși am avut un moment bun în sfertul al treilea, când ne-am distanțat și am jucat ce trebuia să jucăm. După aceea ne-am relaxat și am avut probleme. Le-am permis craiovenilor să arunce mult de la trei puncte și i-am lăsat să revină. Nu am mai avut intensitatea și agresivitatea de care aveam nevoie. […] Evident că nu trebuie să arătăm așa în continuare. Este necesară constanță, însă mă bucur de victorie. Mergem mai departe și vrem să avem o atitudine mai bună vineri. Am mai trecut prin multe playoff-uri, sunt convins că vom fi mai constanți vineri“, a declarat Mihai Silvășan.

Cea de-a doua partidă a seriei dintre U-BT Cluj-Napoca și SCM U Craiova, care va avea loc tot în fața fanilor din BT Arena, este programată vineri, 14 aprilie, de la ora 19:00.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

U-BT Cluj-Napoca debutează în playoff-ul Ligii Naționale de Baschet – vezi ce au declarat Silvășan și Richard

Mihai Silvășan și Cristi Achim, concluzii după derby-ul U-BT Cluj-Napoca – CSM Oradea – vezi ce au declarat cei doi antrenori

U-BT Cluj-Napoca învinge la scor CSM Oradea și încheie cu un succes sezonul regulat al Ligii Naționale

banner