VIDEO Protestul celor 10 000 de angajați Sanitas, la București

0

Aproximativ 10 mii de angajați în domeniul sănătății și al asistenței sociale din toată țara au protestat miercuri, 15 iunie, în capitală, împotriva neaplicării Legii 153/2017, care presupune creșteri salariale succesive pentru aceștia. La această manifestare, au făcut deplasarea peste 100 de membri ai Sindicatului Județean Sanitas Cluj.    

În afară de nemulțumirea față de creșterile salariale promise prin intermediul Legii 153, angajații Sanitas protestează și față de suspendarea articolului 25 din această Lege, care precizează faptul că ordonatorul principal de credite dintr-o instituție medicală nu poate depăși, la calculul indemnizații, sporuri și alte componente salariale, 30% din cheltuielile bugetare pe acest capitol. Acest lucru împiedică unitățile sanitare cu posibilități financiare mai mari să remunereze corect activitatea tuturor membrilor din personal.

Guvernul se va întâlni special pentru rezolvarea acestor probleme

Reprezentanții guvernului au promis că vor aborda, într-o ședință prezidată de premierul României, subiectul aplicării Legii 153/2017. Totodată, aceștia au menționat că vor înainta premierului propunerea de asigurare a voucherelor de vacanță din bugetul de stat, pentru toți angajații din Sănătate.

Protestul a avut loc în Piața Victoriei din București, iar mai multe detalii, cu privire la rezoluțiile revendicărilor înaintate de protestatarii Sanitas, pot fi consultate AICI.

VEZI ȘI:

Angajații din Sănătate protesteză în fața Guvernului – vezi care sunt nemulțumirile lor

Emil Boc: Primăria va plăti diferența de salariu a angajaților creșelor din Cluj

Angajații creșelor din Cluj amenință că își dau demisia – află cum s-a ajuns aici

banner