Clujenii participă la Cupa României de baschet în scaun rulant, găzduită în Sala Transilvania din Sibiu

0

Clubul Sportiv Comunitar Sibiu organizează, în perioada 24-26 martie, Cupa României la baschet în scaun rulant, un turneu național care aduce împreună practicanți ai acestui sport din patru județe ale României. Concret, este vorba de 28 de persoane cu dizabilități din județele Sibiu, Argeș, Cluj, respectiv Brașov, care vor lua parte la o întrecere sportivă deosebită.

Prin intermediul proiectului intitulat “Integrarea în societate a persoanelor cu dizabilități motrice prin activități sportive”, reprezentanții clubului sportiv sprijină, timp de șapte luni, 28 de persoane cu dizabilități să practice antrenamente săptămânale, pentru ca, la finalul acestora, să participe la o competiție națională, organizată în două sesiuni. Prima dintre acestea a avut loc în perioada 9-11 decembrie 2022.

Cele patru echipe participante reunesc sportivi din Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, Clubul Veraflor Brașov, Clubul Paralimpic Salvia 2000 Cluj-Napoca, respectiv Clubul Wheelchair Basketball Argeș. În fiecare zi a turneului, sunt programate câte două meciuri, astfel încât toate echipele își vor măsura forțele între ele.

Partidele de vineri sunt programate de la orele 15:00, respectiv 17:00, iar cele de sâmbătă și duminică de la orele 10:00, respectiv 12:30. În ultima zi a competiției de la Sibiu, participanții vor fi premiați. De asemenea, intrarea în Sala Transilvania este liberă pentru toate persoanele interesate să vadă un eveniment sportiv deosebit.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

1000 de persoane cu dizabilități învață să schieze pe pârtiile accesibilizate din România

Nevăzătorii pot vâsli singuri pe lacul Gheorgheni din Cluj-Napoca, ghidați de sunete

VIDEO Tinerii nevăzători au vâslit în caiace pe lacul Chios din Cluj-Napoca

banner