Ioan Ovidiu Sabău și Gheorghe Hagi, despre meciurile echipei naționale: “Trebuie să avem încredere, va fi dificil”

0

Doi foști fotbaliști din Generația de Aur a echipei naționale, Ioan Ovidiu Sabău și Gheorghe Hagi, au vorbit despre următorele meciuri pe care România le va disputa în campania de calificare la EURO 2024, pe terenul reprezentativelor din Kosovo (vineri, 16 iunie), respectiv Elveția (luni, 19 iunie). Sabău și Hagi au fost prezenți la meciul demonstrativ “All Stars Romania vs. Galatasaray Legends” din cadrul Sports Festival 2023, organizat vineri, 2 iunie, pe Cluj Arena, în care au îmbrăcat din nou tricoul naționalei pentru care au scris istorie.

Fostul tehnician al FC Universității Cluj a declarat faptul că are emoții atât pentru partidele de calificare pe care naționala le va disputa de seniori, cât și pentru cele pe care echipa U21 le va disputa în cadrul turneului final al Campionatului European, care va avea loc în perioada 21 iunie-8 iulie, pe stadionaele din România și din Georgia. Cu toate acestea, Sabău a explicat că este foarte important ca tinerii jucători să primească încredere înaintea unor astfel de jocuri, astfel încât să demonstreze că merită să îmbrace tricoul naționalei.

Sabău: “Am emoții pentru aceste jocuri, dar avem fotbaliști talentați”

“Emoții, pentru tot ce înseamnă antrenori, jucători. E foarte importantă starea de sănătate, inspirația antrenorilor, forma sportivă. Avem calitate, sperăm să avem și acea încredere pentru astfel de jocuri. […] Sunt curios cum arată și acești jucători tineri. La un astfel de nivel, unde există miză, adversari destul de puternici, să vedem cum se descurcă. Sunt foarte talentați, dar sunt meciuri în care putem identifica la ce nivel sunt acești jucători“, a declarat Ioan Ovidiu Sabău.

Hagi: “Am început foarte bine, trebuie să urmărim rezultatele pozitive”

Pe de altă parte, noul campion al României cu Farul Constanța, Gheorghe Hagi, a precizat că naționala de seniori a debutat foarte bine în campania de calificare la EURO 2024 și că este important ca scopul jucătorilor și al întregului staff tehnic să fie acela de a produce rezultate pozitive, care pot asigura revenirea țării noastre la un turneu final.

“Echipa națională a început foarte bine, Doamne ajută să meargă în continuare la fel. Sunt două meciuri dificile, unde contează foarte mult să producem rezultate. Acesta trebuie să fie țelul pentru toți cei care vin. […] Chiar dacă lipsesc jucători pe unele posturi, când vorbim de echipa națională, trebuie să ai 2-3 jucători de rezervă. Trebuie să ne gândim să facem rezultate pozitive, pentru că numai ele ne pot duce la campionate europene sau mondiale”, a declarat Gheorghe Hagi.

Declarațiile celor doi foști fotbaliști ai echipei naționale pot fi urmărite în reportajul de mai jos.

După victoriile obținute în primele două dueluri din campania de calificare, scor 0-2 în Andorra, respectiv 2-1 cu Belarus pe Arena Națională, fotbaliștii români se află pe locul doi în clasamentul grupei I, la egalitate de șase puncte cu reprezentativa Elveției. Acestea sunt urmate de Kosovo, care a acumulat două puncte, de Andorra și Israel, care au obținut câte un punct, respectiv de Belarus, care nu a reușit încă să spargă gheața.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Gheorghe Hagi, despre relația cu Dan Petrescu: “E fratele nostru, a făcut atâtea pentru fotbalul românesc”

“Gheata de Aur” Mário Jardel, la Sports Festival din Cluj-Napoca: “Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am fost aici”

VIDEO Spectacol pe Cluj Arena, la meciul All Stars Romania vs Galatasaray Legends – Mutu și Marica au marcat pentru “tricolori”

banner