Toni Petrea, despre viața de antrenor în România: “Lumea vrea performanță, nu ai stabilitate, normal că ești stresat”

0

Noul antrenor al FC Universității Cluj, Anton Petrea, cel care a preluat funcția rămasă vacantă după plecarea lui Ioan Ovidiu Sabău de pe banca tehnică a “studenților”, a vorbit, într-un interviu acordat reprezentanților clubului clujean, în perioada în care echipa încă se afla în primul cantonament al verii, efectuat în Slovenia, despre ce presupune viața de antrenor în fotbalul românesc, atât din punct de vedere al aspectelor pozitive, cât și din punct de vedere al stresului constant, care este prezent din cauza lipsei de rezultate pe termen scurt.

De asemenea, tehnicianul ardelenilor a dezvăluit și care sunt antrenorii din fotbalul internațional pe care îi apreciază cel mai mult și care sunt elementele tactice la care aceștia excelează și pe care, la rândul său, dorește să le implementeze în stilul de joc al sportivilor pe care îi pregătește.

Toni Petrea: “Trăirile sunt foarte intense, fiecare punct este important”

Ca antrenor, trăirile sunt mult mai intense. De tine depind 20 de jucători, trebuie să te gândești foarte bine cum gestionezi relația cu ei. Viața de antrenor este relativă, depinzi de rezultat. Fiecare joc este important, fiecare punct este important pentru a-ți continua meseria. Cel puțin la noi, nu ai o stabilitate, o siguranță, a unui loc de muncă pentru o perioadă de doi-trei-patru ani și atunci normal că ești stresat, ești foarte preocupat de ceea ce trebuie să faci și ceea ce trebuie să transmiți, astfel încât echipa să aibă rezultate.

“E important ca oamenii de lângă tine să gândească în același sens”

Lumea nu are răbdare, nu așteaptă. Toată lumea vrea rezultate, toată lumea vrea performanță, dar sunt foarte mulți factori care influențează obținerea acestora. E important ca mediul în care activezi și oamenii care sunt lângă tine să gândească în același sens, astfel încât lucrurile să aibă finalitatea dorită. […] Sunt mai mulți antrenori care îmi plac, îmi vine în minte Jürgen Klopp, vorbim de temperament, de reacții. Ca tehnician, ca stil de joc, cred că toată lumea e de acord cu mine că Pep Guardiola e unul dintre cei mai mari antrenori din lume. Îmi place și mie un stil de joc ofensiv, încerc să transmit asta echipelor la care sunt. Simeone are un stil aparte, nu foarte estetic, dar eficient”, a declarat Toni Petrea.

Toate declarațiile antrenorului principal al “U” Cluj pot fi urmărite în materialul de mai jos.

La momentul actual, fotbaliștii clujeni se află în cel de-al doilea cantonament dinaintea noului sezon competițional, pe care îl desfășoară în localitatea Ampflwang im Hausruckwald din Austria. Până în data de 6 iulie, aceștia vor disputa și patru meciuri amicale, care includ dueluri cu echipele care au câștigat campionatele din Slovacia, Polonia, respectiv Israel. Mai multe informații sunt disponibile AICI.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

“U” Cluj va disputa patru meciuri amicale în Austria – “studenții” dau piept cu două campioane din Europa

Daniel Popa, după transferul la “U” Cluj: “Vom face un campionat mai bun decât anul trecut”

Toni Petrea, despre promovarea juniorilor la “U” Cluj: “Ar fi un plus pentru echipă, dar e o armă cu două tăișuri”

banner